Ebba Andersson trea i comebacken

LENZERHEIDE/STOCKHOLM. Det blev succé direkt för Ebba Andersson i comebacken.

Svenskan spurtade till sig en tredjeplats i premiären av Tour de Ski.

– Sådana här stunder gör att man orkar kämpa sig igenom de tunga, säger andersson.

Therese Joahug la in stöten efter drygt 3,5 kilometer. Där bakom kämpade Ebba Andersson för en pallplats i comebacken.

Tillsammans med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg låg svensken i en egen klunga bakom Johaug.

Det blev en spurtstrid om pallplatserna. Weng var starkast och knep andraplatsen, men där bakom spurtade Andersson ner Ingvild Flugstad Östberg som också är tillbaka i världscupen.

Spurtade ner Östberg

Andersson skadade knät under en löprunda inför den svenska premiären och har missat alla tävlingar den här säsongen. Men fem veckors rehabilitering verkar inte ha påverkat svenskan som bara var 13 sekunder efter Johaug.

– Det var lika tufft som jag minns det. Men också väldigt kul. Det här är något jag har sett fram emot väldigt länge. Jag är glad att kroppen svarar så bra som den gör här i dag, säger Andersson som startade längre bak i fältet.

– Jag fasades lite för starten att det skulle bli väldigt struligt så jag försökte bara hålla lugnet och försöka hitta luckor att ta mig fram i stort sett hela första rundan. Jag fick använda en del kraft, me tycker att jag hanterade situationen bra. 

Moa Lundgren blev näst bästa svenska på en åttondeplats, placeringen före Charlotte Kalla. Emma Ribom slutade på en 17:e plats och Jonna Sundling var 32:a. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.