Världscupfinalen i Cortina ställs in

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det blir ingen alpin världscupfinal i Cortina.

Efter ett krismöte under dagen kom beskedet att tävlingarna i Cortina ställs in helt på grund av risken för coronavirusets spridning.

– Det är med stor besvikelse jag accepterar det här beslutet, säger italienske skidförbundets president Flavio Roda till AP.

Nästa helgs alpina damtävlingar i Åre blir årets sista på världscupcirkusen.

I kväll kom nämligen beskedet att världscupfinalerna i Cortina, Italien, ställs in som en följd av coronavirusets spridning.

Totalt uppges 3 858 fall av viruset konstaterats i Italien och det var sedan tidigare klart att en eventuell tävling skulle genomföras utan publik. Men nu blir det alltså inga tävlingar över huvud taget.

Tät herrkamp

Enligt Flavio Roda, chef för det italienska skidförbundet, ställs tävlingarna främst in på grund av de reserestriktioner som många länder infört för resor till Italien.

På damsidan är alltså Åre den sista tävlingen där kampen om bucklan står mellan Federica Brignone och Mikaela Shiffrin – som gör comeback efter en tids frånvaro.

På herrsidan, där kampen om totalbucklan står mellan Alexis Pinturault, Aleksandr Aamodt Kilde och Henrik Kristoffersen, återstår tävlingar i Kvitfjell i helgen och Kransjka Gora nästkommande veckoslut.

Där kommer André Myhrer också att få avsluta sin karriär.

– Tråkigt, så klart. Men det är väl inte så mycket att göra åt, säger Myhrer till SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN