”Blev arg när min dotter hostade”

Coronaviruset har påverkat idrotten.

Och idrottarna.

Serena Williams talar nu ut om hur pandemin ger henne ångest.

– Jag träffar ingen, det är galet, säger världsstjärnan.

Vardagen har förändrats på grund av coronaviruset. Serena Williams, 23-faldig Grand Slam-vinnare, och resten av tennisspelarna har fått ett stort hål i säsongen då ingen turnering kommer att spelas förrän tidigast sjunde juni.

Amerikanskan Williams har bunkrat för sex veckor tillsammans med sin make och tvååriga dotter. På sociala medier öppnar hon nu upp hur coronaviruset och den här tillvaron har påverkat henne mer än hon förväntat sig.

– I början tänkte jag att det inte kunde påverka mig. Sedan när ett par turneringar ställdes in tänkte jag att det blir konstigt men skönt med lite ledigt, säger Serena Williams.

Men när de inställda turneringarna radades upp och Franska öppna flyttades blev hon stressad och fick ångest.

”Galen av allt”

– Jag har nu undvikit att träffa någon under en riktigt lång tid, alltså ungefär två veckor. Och nu gör varenda lilla detalj mig helt galen. Jag blir nervös varje gång någon nyser eller hostar.

– Jag umgås inte med någon förutom min dotter. Och när hon hostade blev jag arg, men sedan ledsen. Är hon ok? Är det något fel på min dotter? Jag vet inte vad jag ska göra, så i stället för att vara avslappnad så är jag sönderstressad.

I USA har 13 680 personer testat positivt för coronaviruset, ingen tennisspelare har hittills bekräftats smittad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.