”Bubba Wallace utsattes inte för ett hatbrott”

Ett rep liknande en snara hittades i stallgaraget tillhörande Nascar-föraren Bubba Wallace – motorseriens enda svarta förare.

Nu visar en FBI-utredning att repet hade funnits i garaget sedan i höstas.

– Jag är förbannad, säger Wallace.

När förarna kom tillbaka till garagen efter att söndagens lopp i Talladega, Alabama, hade skjutits upp på grund av regn hittades ett rep som liknade en snara i det garage som tillhörde Bubba Wallace och hans team.

Nascar skrev i ett uttalande att ”Vi är arga och chockerade och kan inte tillräckligt understryka hur allvarligt vi tar på denna fruktansvärda handling". Bubba Wallace kallade det för en ”avskyvärd rasistisk och hatfylld gärning”.

Inför loppet på Talladega Superspeedway i måndags visade samtliga förare och teammedlemmar sitt stöd till Wallace. Wallace knuffades framåt i sin bil till startlinjen innan han klev ut – märkbart rörd – och omfamnade flera av förarna.

”Inget hatbrott”

Nascar tog också det hittade repet på stort allvar och en FBI-utredning inleddes.

Nu visar utredningen att det inte alls var en snara, utan ett rep tillhörande garagedörren som liknade en snara.

– Jag är förbannad. Jag är arg för att människor försöker testa min karaktär, personen jag är och min integritet, säger Bubba Wallace till CNN.

”FBI har genomfört utredningen på Talladega Superspeedway och kommit fram till att Bubba Wallace inte utsattes för något hatbrott. FBI-utredningen slår fast att ett rep tillhörande garagedörren som liknade en snara hade varit där sedan i höstas, något som fotografier bevisar. Det här var såklart långt före de 43 stallen anlände till garagen. Vi uppskattar att FBI gjorde en snabb och effektiv utredning och är glada att det här inte var en medveten, rasistisk handling mot Bubba Wallace”, skriver Nascar i ett uttalande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN