Mikaela Lauréns nya besked: ”Sugen på returmatch”

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon slutade med boxningen, gjorde comeback för att finansiera behandlingen mot barnlösheten – men utesluter inte en fortsättning.

– Jag känner mig sugen på en returmatch, säger Mikaela Laurén, 43.

Den sexfaldiga världsmästaren i boxning har precis kommit hem till Sverige.

Natten mot söndag gjorde hon comeback i ringen i en med kort varsel påkallad match om IBF-titeln mot kanadensiska mästaren Marie-Eve Dicaire, 32.

Laurén, som bara fick två veckor på sig till förberedelser, gick alla tio ronderna men förlorade på poäng från de tre domarna i Quebec.

”Hemmadomare”

– Jag var inte långt borta från att vinna. Hon var i gungning i första ronden och fick ett jack i den andra. Sedan sprang hon undan eller låste mig varje gång jag kom nära. Hon visste att det skulle bli jobbigare för mig med mina sämre förberedelser att orka på samma sätt över tio ronder.

– Jag tycker inte poängbedömningen var rättvis. Det var helt klart hemmadomare, säger Laurén till Sportbladet.

Är det färdigboxat helt och hållet nu?

Mikaela Laurén är tyst tillräckligt många tiondels sekunder för att man ska få sina föraningar.

– Jag skulle vilja ha en returmatch mot henne. Jag hatar att förlora. Hade jag vunnit matchen hade garanterat Dicaire och hennes team velat ha en returmatch. Nu får vi se vad de säger. Jag fick väldigt bra respons från publiken och media i Kanada. De vill se mig igen.

Men du skulle ju sluta?

– Ja, jag vet! Men min kärlek till boxningen är så stor. Det är inte lätt att lägga av. säger Laurén.

– Jag älskar allt kring boxningen – uppladdningen, träningen, nerven inför de stora matcherna, att möta så många människor och komma till så många olika platser.

– Boxningen är min bebis, lägger hon snabbt till.

Aktuellt med IVF-behandling

För samtidigt med kvalen om hon ska fortsätta med boxningen eller inte går Mikaela Laurén och maken Peder Södersteen, 35, en annan kamp – för att få barn.

– Jag är van vid att ju mer jag kämpar desto bättre går det, men det här är annorlunda. Det är en psykiskt jobbig fajt. Vi har det bra i hop och går inte och gråter på dagarna. Vi vet att vi fungerar båda två men naturen går inte att styra.

Titelmatchen för ett bälte som hon inte vunnit tidigare tog hon delvis för att finansiera en framtida IVF-behandling.

Eftersom Laurén är över 40 år bekostas inte metoden av landstinget.

– Tillsammans har min man och jag åtta syskonbarn så vi är inte ensamma, men vi drömmer givetvis ändå om egna barn. Jag har plockat ut ägg så att vi kan prova med IVF-behandling till hösten. Men först ska vi försöka ett tag till och se om det går att lösa på naturlig väg, säger Mikael Laurén.

– Vi har kontrollerat oss noga och då upptäckte läkarna att jag har problem med sköldkörteln. Nu har jag ätit levaxin i ett par månader. Det kanske kan bidra att få rätt på vissa saker.

Boxningsträningen inga problem

– Jag vet att jag är äldre och att det kanske är mina ägg som inte är tillräckligt bra. Det är tur att jag har en åtta år yngre man som är pigg och alert!

Du är väldigt öppen med kampen om att få barn.

– Ja, och Peder jublar inte alltid över att jag pratar om alla detaljer, haha. Men jag tycker att det är viktigt att visa att det inte finns några tabun kring det. Det är ju något som många har erfarenhet av.

Hur påverkar en fortsatt boxningskarriär möjligheterna att skaffa barn?

– Själva träningen är inga problem. Jag har alltid haft regelbunden mens, jag har inga problem med vikten och äter bra och nyttig mat.

– Självklart skulle jag inte sparras eller gå match om jag blir gravid. Barn är prio ett men jag vill inte sluta leva förrän min dröm blir verklighet, säger Mikaela Laurén.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM