Möregårdhs succé: Vidare i VM

avTT

Foto: Per Hällstrom/TT
Truls Möregårdh är vidare i VM.

Supertalangen Truls Möregårdh är vidare från den första omgången i bordtennis-VM i Budapest. 17-åringen imponerade stor då han besegrade den betydligt bättre rankade Ho Kwan Kit, Hongkong, med 4–2 i set.

Möregårdh tog sig till huvudturneringen via ett dramatiskt kval under gårdagen, då han i skiljeset slog costaricanen Jorge Campos i den helt avgörande matchen.

Matilda Ekholm är också vidare till nästa omgång. Hon slog ut Daniela Dodean med 4–2 i set, men det satt hårt inne. Rumänskan bjöd på bra motstånd och ledde med såväl 1–0 som med 2–1 i set. I de två avslutande seten visade dock Ekholm klassen och vann med 11–7 samt 11–8.

– Jag började oerhört stelt måste jag säga. De första tre seten var jag väldigt stillastående. Det var nog mentalt, jag var loj liksom, säger Ekholm i en videointervju på svenska bordtennisförbundets Facebooksida.

Linda Bergström besegrade polskan Natalia Bajor med 4–2 i set och får också spela vidare i VM. Däremot är Filippa Bergand och Christina Källberg utslagna.