Frida Karlsson

Efter comebacken – Frida Karlsson klar för Ski Tour 2020

Av: 

Martin Eriksson

SPORTBLADET

Frida Karlsson gjorde under helgen en efterlängtad comeback.

Nu är hon med i truppen till Ski Tour 2020, men kör inte hela.

Touren avgörs i Sverige och Norge, med start i helgen.

Mellan 15–23 februari gör världens längdskidelit upp om pallplatserna i en helt ny skidtour – Ski Tour 2020. Under sex tuffa tävlingsetapper tar de sig från Östersund i Sverige till Trondheim i Norge.

I Sveriges trupp finns Frida Karlsson, som under helgen gjorde comeback i Falun och blev nia i distansloppet. Karlsson har haft ett längre tävlingsuppehåll av medicinska skäl, och kommer till start i Östersund – men kliver därefter av touren.

​– Att åka hela touren skulle bli för hög belastning i det här skedet. Vi har en plan för hur hon ska tävla och träna framöver, men vi utvärderar fortlöpande, säger landslagets läkare Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Efter helgens tävling i Falun sa Karlsson detta om framtiden:

– Nu vill jag bara köra allt. Jag älskar att tävla. Jag vill se vad jag kan få ut av säsongen.

Får ny chans

Ebba Andersson får en ny chans att genomföra en hel tour efter den snöpliga förkylningen inför sista etappen av Tour de Ski. Emma Ribom fick även hon kliva av Tour de Ski på grund av förkylning.

– Emma låg bra till när hon tvingades bryta touren. Hon åker bra både i distans och i sprint och det blir roligt att följa henne i en ny tour, säger Stefan Thomson i pressmeddelandet.

Även Linn Svahn och Jonna Sundling, som tog sig upp på pallen i Falun i helgen – är med i truppen. Värt att notera är också att Moa Lundgren och Maja Dahlqvist petas.

För herrarna är Jens Burman och Daniel Richardsson är tillbaka efter två veckors frånvaro. Med i touren är även Teodor Peterson, och den mer okända Marcus Ruus – som tog världscuppoäng i Falun i helgen.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Betyg: Så bra var svenska åkarna i Tour de Ski

ÄMNEN I ARTIKELN

Frida Karlsson

Längdskidor

Ebba Andersson

Östersund

Trondheim

Linn Svahn

Jonna Sundling