Duplantis: ”Synd – hade bra chans på guldet”

avEmelie Fredriksson, Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Armand Duplantis superform i vinter gjorde honom till ett jättehopp i sommarens OS.

Att mästerskapet tvingas flytta tycker han är riktigt tråkigt.

– Synd nu när jag är i så bra form och kände att jag hade en bra chans att ta guldmedaljen, skriver stavhopparen till Sportbladet.

Idrottsåret har, liksom mycket annat, inte blivit som planerat på grund av coronaviruset.

Beskedet att sommar-OS nu skjuts upp till 2021 kom inte som en chock efter att flera andra stora mästerskap, tävlingar och matcher skjutits på framtiden.

Armand Duplantis, som rivstartade året med två världsrekord, förstår beslutet men tycker att det är tråkigt att hans första OS skjuts på framtiden.

Speciellt med tanke på den formen han är i.

– Det är såklart synd nu när jag är i så bra form och kände att jag hade en bra chans att ta guldmedaljen. Men jag förstår beslutet fullt ut. Människors hälsa och säkerhet är definitivt viktigare i den här situationen, skriver han i ett sms till Sportbladet.

För det andra stora svenska medaljhoppet i friidrott, Daniel Ståhl, har den senaste tiden varit tuff. Diskuskastaren skriver på Instagram att en idrottares största bekymmer är ovisshet.

– Att inte veta vad som ska hända har skapat många problem. Vi har följt nyhetsrapporteringen och spekulationerna, men fortsatt utan ett besked från IOK eller Tokyo2020. Vi har inte kunnat göra något annat än att förbereda oss som vanligt, under väldigt onormala omständigheter, skriver han i ett uttalande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM