Klart: Solberg ersätter Andrésson som förbundskapten

avIbraheem Alsalman

Sportbladet kunde tidigare avslöja att Kristján Andréssons slutar som förbundskapten efter EM nästa år.

Nu är hans ersättare klar.

Norrmannen Glenn Solberg har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över OS 2024.

– Jag blev väldigt glad och stolt bara över att få vara en kandidat till jobbet för ett landslag som har goda traditioner och fin historia och är extremt motiverad, säger 47-åringen.

Nästa år är det dags för EM på hemmaplan. Mästerskapet blir också Kristján Andréssons sista som svensk förbundskapten. Han blir istället en ny tränare för Rhein-Neckar Löwen från och med kommande säsong 

Sportbladet kunde tidigare avslöja att förbundet hade tre alternativ till kandidater. Det handlade om  Magnus Andersson, Martin Boquist och Glenn Solberg. 

Nu bekräftar handbollsförbundet att valet föll på den sistnämnde. 

Glenn Solberg, 47, tar över herrlandslaget efter EM 2020. 

– En underbar känsla, jag är otroligt stolt jag att få leda ett fantastiskt landslag. Jag blev väldigt glad och stolt bara över att få vara en kandidat till jobbet för ett landslag som har goda traditioner och fin historia och är extremt motiverad, säger 47-åringen.

”Kommer att bygga vidare”

Solberg, som i dag arbetar både för norska St Hallvard och tyska mästaren SG Flensburg-Handewitt, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över OS 2024. 

Förbundet meddelar också att Martin Boquist, som varit assisterande tränare till Andréssons, fortsätter med sitt uppdrag.

– Martin är väldigt klok och våra värderingar ligger på samma nivå så jag är övertygad om att vi kommer att ha ett fint samarbete. Vi kommer att bygga vidare på det som gör landslaget så fantastiskt i dag och förhoppningsvis kan jag ta med mig några nya saker in, säger Glenn Solberg.

1 av 2 | Foto: Peter Vikström, Handbollslandslaget
ARTIKELN HANDLAR OM