Slog Frida – nu vill de ha regeländring

Ryska teamet skriver till Fis: Var väldigt farligt

Frida Karlsson blev slagen av Julija Belorukova.

Nu kräver det ryska lägret en regeländring – för att stoppa Karlssons agerande.

– Vi har synpunkter, säger tränaren Markus Cramer till NRK.

Julija Belorukova diskvalificerades från fredagens sprint efter att ha slagit till svenskan Frida Karlsson med sin stav. Nu kan händelsen få ytterligare konsekvenser.

”Är väldigt farligt”

Det ryska laget har bestämt sig för att kräva en regeländring då de menar att Karlsson när hon åkte slog till Belorukova två gånger i ansiktstrakten med sina stavar. Något som Internationella skidförbundet (Fis) ändå ansåg var regelmässigt.

– Jag har pratat med Jelena Välbe (ryska skidförbundets president) och vi har några synpunkter som vi ska skriva ner och skicka till Fis, säger tränaren Markus Cramer till NRK och fortsätter:

– Det som hände är väldigt farligt. Om du inte har några glasögon kan du få stavarna i ögonen. Man kan inte göra vad man vill med sina stavar.

”Skapar mer problem”

Frida Karlsson erkände själv efter loppet att hon var för aktiv med stavarna och svenska landslagschefen Rikard Grip sa också att ledningen skulle tala med 19-åringen om det inträffade.

Tävlingschefen Pierre Mignerey välkomnar nu det ryska förslaget på en ny regel och säger sig vara nyfiken på att se hur ryssarna vill lösa problematiken.

– Om det är att justera en speciell teknik, till exempel att du måste ha stavarna längs med sidan av kroppen när du skejtar utan stavar, så är frågan om det inte skapar mer problem än det löser, säger Mignerey,

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.