”Medaljen betyder oerhört mycket”

Publicerad 2019-08-22

Louise Etzner Jacobsson, nybliven EM-bronsmedaljör i paradressyrens grad 4.

Louise Etzner Jakobsson och Zernard tog EM-brons i paradressyrens grad 4.

Lyckan efteråt var stor.

– Den här medaljen betyder jättemycket, säger hon till Tidningen ridsport.

Efter en lång väntan stod klart: Louise Etzner Jakobsson och Zernard hade tagit EM-brons. Det är det senaste tillskottet till den stora medaljsamlingen som bland annat innehåller två brons från Paralympics 2016 och ett silver från EM på hemmaplan 2017.

– Den här medaljen betyder jättemycket. Att vi kan komma tillbaka så och ta en medalj, säger hon till Tidningen ridsport och syftar på VM i fjol där ekipaget fick bryta efter att Zernard fått drabbats av fång i hoven.

”Var mitt fel”

Det var inte den perfekta ritten hon och Zernard bjöd på, men det har sina förklaringar. Den långa resan satt kvar i Zernard under onsdagens träning.

– Han var tusen gånger bättre än i går. Då satt hela resan i honom och han var så trött.

Men när det väl gällde fick Etzner Jakobsson fart på valacken.

– Jag är jättenöjd med allt utom med haltryggningen. Den har vi haft fruktansvärt svårt för och så har han blivit så himla duktig. På framridningen har han haft jättefina ryggningar och jag får ta på mig att det inte blev bra. Jag tror att det är jag som lägger på lite spänning.

– Det är mitt fel.

Ny medaljchans på söndag

Nästa medaljchans kommer på söndag, i det fria programmet. Där rider den färska bronsmedaljören till tonerna från musikalen Hair.

– Jag får se till att göra det bättre då. Jag tycker jättemycket om den musiken.

Följ ämnen i artikeln