Felix Rosenqvist bröt efter otäck smäll

Uppdaterad 2019-08-19 | Publicerad 2019-08-18

En otäck olycka inledde Pocono 500. Och Felix Rosenqvist var mitt i den häftiga kollisionen.

Han fördes till sjukhus - men kunde lämna det under natten sedan han genomgått en omfattande undersökning.

– Det känns verkligen som om jag har haft tur, twittrar han.

Redan på det första varvet av deltävlingen på ovalbanan Pocono Raceway skakades fältet av en mycket otäck kollision. Takuma Sato försökte köra upp jämsides med Alexander Rossi, men tre bilar i bredd var för mycket och han dök ner framför Rossi. Då gick de båda bilarna gick i varandra.

– Jag kan inte ens förstå hur Takuma kan tro att det är okej att köra på det sättet, det är en skam, säger Alexander Rossi som är med i kampen om mästerskapet till NBC.

– Och det på det första varvet av ett lopp som ska köras i 200 varv.

Det var inledningen på en mycket otäck kollision, bilarna for ut till vänster för att sedan studsa tillbaka ut på banan och varken Felix Rosenqvist eller James Hinchcliffe hade någon möjlighet att vika undan.

Otäck olycka för Felix Rosenqvist

De båda bilarna trycktes in i muren och Rosenqvists bil lyfte. Hastigheten var närmare 340 kilometer i timmen och Felix Rosenqvist flög upp mot staketet, svenskens bil fick stora skador när den flög längs med stängslet och det tog ett par sekunder innan hans sargade bil återigen nådde marken.

– Jag hoppas verkligen att Felix är okej, och jag är ledsen över att jag orsakade problem för de förare som är inblandade i kampen om mästerskapet. Jag trodde att jag var förbi, säger Takuma Sato till NBC.

– Däremot tycker jag inte att jag var för aggressiv.

Rosenqvist satt länge kvar i bilen, men kunde till slut ta sig ur bilen själv. Totalt fem bilar tvingades bryta tävlingen. Felix Rosenqvist har fördes med ambulans vidare till sjukhus för ytterligare kontroller.

– Jag har precis fått lämna sjukhuset. Jag känner definitivt att jag hade tur som klarade mig utan allvarliga skadort efter att jag haft ett sådant möte med staketet, twittrade Felix Rosenqvist.

Robert Wickens svårt skadad efter krasch 2018

Även 2018 inträffade en mycket otäck olycka under IndyCars deltävling på Pocono Raceway, då kraschade nykomlingen Robert Wickens så illa att han drabbades av svåra ryggskador och i dag sitter i rullstol.

– Jag backade, jag insåg att det inte var så smart att ligga tre i rad. Det hände mitt framför mig. Jag kunde inte se vad som startade kollisionen, men jag sögs in i den och det fanns ingenstans jag kunde ta vägen, säger James Hinchcliffe som i fjol var kollega till Robert Wickens och i år är kollega till Marcus Ericsson.

– Det är bara så galet, med tanke på vad som hände här förra året. Det är ett sådant slöseri med tid och pengar. Så åker någon upp i staketet direkt.

Tävlingen startades om, men flaggades av efter 128 av de 200 varven grund av åska. Will Power vann loppet medan Marcus Ericsson slutade på plats 12.

Om en vecka avgörs nästa deltävling av årets mästerskap i IndyCar, då handlar det återigen om ovalracing på Gateway i Madison och Felix Rosenqvist räknar med att finnas med på startlinjen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Följ ämnen i artikeln