Villa Lidköping går mot sitt första SM-guld

Publicerad:
1 av 3 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

I den sista omgången slog han klubbens målrekord.

Nu ska lagkaptenen leda Villa Lidköping mot sitt första SM-guld.

– Det skulle betyda väldigt mycket, framförallt för alla runt föreningen, säger David Karlsson.

Villa Lidköping har varit dominanta under hela säsongen och endast förlorat en match under resans mot SM-finalen i bandy. I och med det går laget in i finalen som klara favoriter och enligt bandyförbundet kommer det mängder med busslaster från Lidköping.

– Det känns bra. Det blir lite som en hemmamatch fast lite större då. Jag var med när vi gick till final 2012 vilket var lite otippat, så det blev världens haus och jag hoppas att det blir något liknande nu, säger lagkaptenen David Karlsson.

– I lilla sporten bandy så är det här vår Super Bowl och det vore tråkigt att missa den festen.

Det råder ingen tvekan på att målskytten inte vill vänta längre på att få spela finalen mot Västerås. Efter tre raka semifinalvinster mot Edsbyn blev det ett lite längre uppehåll till finaldagen.

– Man längtar till match. Det har varit en ganska lång väntan sedan vi blev klara för finalen så känns som att vi är sugna på att dra igång, säger han.

Inget fiasko

Villa Lidköping har ännu inte vunnit något SM-guld och ställs mot ett Västerås som har hela 20 stycken. Trots det kliver man in till finalen som favoriter, men skyttekungen vill inte tala om något fiasko om guldet inte skulle bärgas.

– Jag ser det inte så. Framförallt när du är i en förening som inte har vunnit tidigare så är det där första guldet lite svårare att ta en för till exempel Västerås som har tjugo guld. De har en annan typ av vana så vi får se till att vi gör våran bästa match nu på lördag för att ha en chans att vinna, säger han.

– Vi har gjort en väldigt bra säsong. Sen hoppas jag att den blir ännu bättre på lördag, men jag vet hur svårt det är att vinna.

Vad skulle det betyda att få återvända till Lidköping med ett guld?

– Det skulle betyda väldigt mycket, framförallt för alla runt föreningen. Vi tog klubbens största titel med World Cup i höstas och vi har trogna följeslagare och supportrar som har följt oss i vått och torrt så att få chansen att betala tillbaka lite skulle betyda väldigt mycket. Speciellt för oss spelare som spelat i Villa ett tag.

Publicerad:

LÄS VIDARE