”Underbenet hängde inte ihop med lårbenet”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT SPORT

SPORTBLADET

Handbollslandslagets Olivia Mellegård skadade sig allvarligt i sin tredje match på fyra dagar för Köpenhamn.

– Jag kommer inte spela mer den här säsongen i alla fall, säger Mellegård.

Nu riktar förbundskapten Tomas Axnér hård kritik mot hur klubben behandlat sina spelare.

Handbollslandslagets Olivia Mellegård slet i lördags av både korsbandet och ledbandet efter att ha gjort mål på en kontring i en match för sitt klubblag Köpenhamn.

– Jag kände att underbenet inte hängde ihop med lårbenet när jag landade i kontringen. När jag la mig ner vågade jag inte ens titta på knät. Jag fick bara skrika ut smärtan, säger Mellegård till Sportbladet ifrån sjukhuset i Köpenhamn.

– Nu har jag fått en rejäl skena på benet så att jag inte kan röra det i sidled eftersom att det är så ostabilt.

Framöver väntar nu rehabträning och studier för landslagsstjärnan som sedan tidigare studerar idrottsvetenskap på distans vid Halmstads högskola.

”Det kommer bli fler offer”

Skadan kom i en match som var den tredje på bara fyra dagar i ett fullspäckat spelschema efter ett långt coronauppehåll. Nu riktar handbollslandslagets tränare Tomas Axnér hård kritik mot hur Köpenhamn tagit hand om sina spelare.

– Jag var faktiskt över och kikade på Köpenhamn förra veckan, jag såg henne spela. Jag såg även vilket schema de hade med tre matcher på fyra dagar. Plus annan träning med ganska tunn trupp. Det kommer bli fler offer, säger Axnér till SVT Sport.

– Klubbarna måste även vara varsamma med våra spelare. Det får inte bara vara på det hållet att de har synpunkter på att det kommer hem spelare som har skadat sig i mästerskapet. De måste ta hand om spelarna på ett bättre sätt än vad Köpenhamn gjorde i det här fallet, säger förbundskaptenen.

Då hade säkert kroppen klarat av det

Mellegård lägger dock ingen skuld på klubblaget och vill inte kommentera Axnérs uttalande.

– Ja, den där veckan var ju speciell eftersom att det var tre matcher på fyra dagar. Men det är ju svårt eftersom att ingen har ju haft ett såhär långt uppehåll som vi har haft nu. Om detta hade varit ett vanligt uppehåll på några veckor och inte månader så hade kroppen säkert klarat det, säger Mellegård.

– Deras vilja har ju såklart varit att vi ska komma tillbaka så bra som möjligt, sen kan man ju såklart diskutera upplägget men från deras (Köpenhamns) så är det ju inget medvetet hur spelschemat ser ut.

Landslaget står nu helt utan vänstersexa med internationell erfarenhet då Loui Sand har slutat och Marie Wall har blivit mamma. Därför får Axnér se sig omkring efter ersättare i SHE.

– Det finns så klart alternativ i den inhemska ligan, vi får kika mer där. Sen har de kanske inte den internationella erfarenheten, de har inte spelat på den nivån. Men samtidigt, man får bara rutin genom att vara med, säger Axnér.

Publicerad:

LÄS VIDARE