Max Verstappen vann Österrikes Grand Prix

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Max Verstappen tappade starten.

Men kom tillbaka och med en tuff omkörning av Charles Leclerc tog han över ledningen i loppet och var först i mål i Österrikes GP.

– Om vi inte får köra så är det lika bra att stanna hemma, säger Max Verstappen.

Charles Leclerc hade pole position i Österrike GP och han tog starten och tog dessutom ledningen i loppet.

Bakom honom tappade Max Verstappen ett par placeringar i starten, men efter depåstoppet kom han tillbaka och körde om Sebastian Vettel på det 50:e varvet och tog sig upp på plats tre, sex varv senare körde han om Valtteri Bottas, Mercedes och tog över andraplatsen.

– Efter den starten trodde racet var över, men jag tryckte på hårt, säger Max Verstappen efter målgång.

Plockade in direkt

Därefter tog han tiondel efter tiondel på ledaren Charles Leclerc och tre varv från målgång så kom han i kapp och det var en tuff kamp mellan de båda 21-åringarna. Två varv från mål körde Max Verstappen om, en situation då bilarna vidrörde varandra, men domarna ansåg inte att något regelbrott begicks.

– Men efter depåstoppet så flög jag fram. Jag hade bra pace på raksträckan och kunde verkligen köra om. Jag är otroligt glad för mina konkurrenter. Det känns fantastiskt att få vinna här, säger Verstappen efter sin andra seger i Österrike hans sjätte totalt.

– Det är tuff racing, men är inte det tillåtet kan vi lika gärna stanna hemma. Om den typen av omkörning inte är godkänd, vad är då poängen med F1?

Uppgiven

Charles Leclerc däremot var av en annan åsikt. Han var mycket besviken efter målgång och det var andra gången i år han tappar en seger som såg given ut.

– Det var ett bra lopp, men när det gäller incidenten så låter jag domarna döma. Jag tycker att det är tydligt, som jag såg det inifrån bilen så tycker jag att det ska vara en bestraffning. Men det är min inställning, domarna dömer, säger Charles Leclerc.

– Jag var på utsidan och han lämnade plats på det första varvet, men på det andra gjorde han inte det. Jag hade ingen chans och hade ingen chans att vara kvar på banan.

Domarna tittade på situationen efter loppet, men friade Verstappen som får behålla segern.

– Vi anser att det är fel beslut, men det är domarna som dömer och det måste vi acceptera, säger Ferraris stallchef Mattia Binotto när han möter media och han förklarade att Ferrari inte kommer att lämna in någon protest,

Charles Leclerc slutade därmed tvåa, Valtteri Bottas, Mercedes slutade trea och Sebastian Vettel, Ferrari fyra före Lewis Hamilton, femma.

Hamilton behåller ledningen i VM, nästa deltävling avgörs på Silverstone i Storbritannien den 14 juli.

Foto: TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE