”Det är vi två mot världen”

Bröderna Timmy och Kevin i kamp om VM i rallycross

I dag startar sommarens stora motorfest. I Höljes.
Med två svenskar i kampen om VM-titeln - trots det finns ingen rivalitet.
– Vi står bakom varandra till hundra procent, säger Kevin Hansen.
– Det är vi två mot resten av världen.

Han ligger en poäng efter sin storebror inför helgens VM-deltävling i Höljes, men inför helgens deltävling märks ingen rivalitet. Istället är båda två fast beslutna av att lyckas - tillsammans.
– Han är min tuffaste konkurrent, men vi är väl medvetna om att vi är som starkast när vi arbetar tillsammans. Det är viktigt att vi inte fajtas mot varandra utan att vi hela tiden har varandras rygg och att vi hjälper varandra oavsett vem som har övertaget, säger Timmy Hansen.
– Vi har pratat väldigt mycket om våra strategier och när vi sätter dem är det oerhört svårt för motståndarna att rå på oss. Vi kör båda fullt ut för segern, men vi vet också vad som gäller och när jag inte kan vinna ser jag hellre att Kevin gör det än någon annan.

Kevin inledde bäst Timmy leder

Kevin Hansen inledde VM-säsongen bäst i Abu Dhabi, men sedan har Timmy kommit tillbaka och tagit två segrar. Nu avgörs säsongens sjätte av tio deltävlingar och den gör det på en mycket speciell plats. I Höljes, på hemmaplan där de möts av 50 000 fans och på en bana där brödernas pappa Kenneth varit framgångsrik genom åren.

Än har ingen av bröderna Hansen har vunnit där.
– Musiken innan finalen är väldigt speciell och de ropar upp alla förarna, en efter en. Jag minns när pappa körde och jag stod vid sidan och var så nervös, säger Kevin Hansen.
– Det är tur att jag sitter i bilen så att jag slipper det, annars hade jag gått av på mitten. Det är så mycket i Höljes, det är stämningen som gör den här helgen så häftig. Man vill lägga allt, hela sin själ och hjärta på att prestera just här.

Svensk seger i Höljes?

Timmy var först över mållinjen 2015, men bestraffades efter loppet och drömmer precis som lillebror Kevin om att äntligen få ta den där segern på en av mästerskapets mest klassiska banor.
– Alla är så positiva och man blir översköljd av all glädje och allt stöd. Detta är en helg jag verkligen längtar till, säger Timmy Hansen.
– Då är det en himla styrka att vi har varandra. Normalt vill man alltid spöa teamkompisen mest av alla, men vi är bröder. Vi vill varandras bästa och vi bryr oss. Därför håller vi våra strategier och vi är ett otroligt starkt lag i en mycket individuell sport.

Pole position

Familjen Hansen
VM i rallycross är en kamp mellan två bröder och i helgen avgörs den i Höljes. Räkna med en fantastisk stämning när Kevin och Timmy kämpar om VM-ledningen i Värmland.

2) Formel 1
Lika trist som F1 var i Frankrike, lika roligt och levande var racet i Österrike. Tack för den underhållningen, nu längtar vi till Englands GP nästa helg.
3) Marc Marquez
VM-ledaren i motoGP är obesegrad på Sachsenring. Tar han sin sjunde seger i morgon?
4) Honda
Efter 12 år är Honda en vinnare i F1 igen. Segern tillsammans med Max Verstappen och Red Bull behövdes efter det tuffa återtåget.

5) Fredrik Lindgren
Speedway-VM i Hallstavik och Lindgren är fyra i VM. Slår han till med en svensk pallplats?

6) Hansen vs Grönholm
Är du på plats i Höljes? Missa inte racet mellan Marcus Grönholm och Kenneth Hansen. De må vara lek - men är också nostalgi på hög nivå.
7) Lando Norris
Vilken debutsäsong av britten som var sexa när F1 körde i Österrike.

8) Mick Schumacher
När Formel 2 inte tävlar i samband med F1-loppet i Tyskland behöver arrangörerna något annat som lockar folk till läktarna. Mick Schumacher ska köra en uppvisning med den bil pappa Michael vann VM med 2004.

9) Pat Fry
Det ryktas om att han är på väg att lämna McLarens F1-satsning för Williams.

10) Stefan Bradl
Tysken ersätter Jorge Lorenzo när motoGP kör på hans hemmabana, Sachsenring.

Motorstopp

Daniel Ticktum
Inte nog med att han tappade förarplatsen i Super Formula. Han förlorar även platsen som junior hos racingteamet Red Bull.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.