Halfvarsson inte på plats

Svenska skidlandslaget har samlats på första lägret i sommar

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Calle Halfvarsson.
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Calle Halfvarsson.

Längdlandslaget är på plats i Torsby för säsongens första träningsläger.

Men Calle Halfvarsson saknas.

Sju veckor.

Så många veckor försenad är den första landslagssamlingen på grund av den annorlunda situationen i världen.

– Vi har fått tänka om och anpassat verksamheten. Tränarna har fått jobba på ett helt nytt sätt. Det har varit mer individuell träning där tränarna har besökt de aktiva på hemmaplan vilket varit väldigt uppskattat, säger landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande.

”Extra bra för mig”

I stället för en gemensam samling veckan efter midsommar har samtliga landslagsåkare fått träna individuellt, vilket inte behöver vara en nackdel enligt den nytillträdde tränaren Ander Högberg.

– Jag har åkt runt och hälsat på och tränat med åkarna på hemmaplan. Man har kunnat jobba mer individuellt med åkarna, pratat om allt och fått lära känna dom på ett djupare plan vilket varit extra bra för mig som är ny tränare. Det var varit väldigt positiv respons och jag tror vi har lärt oss mycket av det här och hur vi kan jobba i fortsättningen, säger Högberg.

Någon som ännu inte dykt upp till samlingen i värmländska Torsby är Calle Halfvarsson.

Halfvarsson, som nyligen skrev på för den lokala fotbollsklubben Äppelbo AIK, har dragits med en förkylning och har alltjämt sjukdomskänning. I pressmeddelandet skriver skidförbundet att 31-åringen (och Elina Rönnlund) eventuellt dyker upp senare i veckan.

Publicerad:

LÄS VIDARE