Hugh Grant

Grant blev totalt krossad i Båstad

Filmstjärnan chanslös mot favoriten

Av: 

Andreas Käck

Hugh Grant och Per-Anders Lindeborg
Hugh Grant och Per-Anders Lindeborg

SPORTBLADET

Hugh Grant, 59, är utslagen ur veteran-SM i Båstad.

Filmstjärnan blev totalt krossad av förstaseedade Per-Anders Lindeborg, 60.

– Det har plingat i telefonen konstant nu, säger Lindeborg till Sportbladet.

Det råder stort hemlighetsmakeri kring Hollywoodstjärnan Hugh Grants medverkande i veteran-SM i tennis denna vecka. Hans öppningsmatch i går (söndag) flyttades i hemlighet för att undvika uppståndelse. Och det gjorde även måndagens match mot Per-Anders Lindeborg, som fick spelas på en av banorna i Båstad hamn.

– Jag måste säga att jag är förvånad över allt ståhej. Det har varit helt galet. Redan när lottningen publicerades började tenniskompisarna höra av sig, sedan hörde lokalblaskorna av sig – och när det sedan blev klart att jag skulle möta Hugh Grant blev det en hel tsunami av uppmärksamhet, säger Lindeborg.

Tog bara ett game

När matchen väl startade hade ett fåtal lokalbor letat sig dit, och de fick se en ren och skär överkörning signerad titelfavoriten Lindeborg.

Karlskronabon vann första set med 6–0 och ledde andra med 5–0 innan Grant lyckades ta sitt första och enda game i matchen.

Skänkte du bort det gamet?

– Det vill jag låta vara osagt. Men han (Grant) hade en bra serve, bra forehand och volley och i det gamet utnyttjade han sina lägen på rätt sätt, säger Lindeborg.

Som alltså med förnedringssiffrorna 6–0, 6–1.

Har var matchen som helhet?

– Vi hade trevligt, solen sken och det var så mycket publik som man kunde tillåta i det här läget.

Var du nervös inför matchen?

– Inte det minsta! Jag tror möjligen att han kände sig lite mer pressad. Det enda som var jobbigt för min del var all uppståndelse. Det har plingat och ringts oavbrutet i två dygn nu, säger Lindeborg, som nu är planenligt vidare till åttondelsfinal, där han ställs mot Anders Sirkiä, 60.

Gift med svenska

Hugh Grant, känd från kritikerrosade filmer som ”Notting Hill” och ”Love Actually”, är sedan våren 2018 gift med svenska tv-producenten Anna Grant (tidigare Eberstein) och har hus i Torekov, varpå han ofta spenderar sina somrar här i Sverige.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Hugh Grant är utslagen ur veteran-SM i Båstad
Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Oldsberg var något alldeles (tips)extra

ÄMNEN I ARTIKELN

Hugh Grant

Tennis