”Fick en varning och jag lyssnade”

Guldfavoriten Michael Norman utslagen i VM

Dunderskräll på 400 meter.

Guldfavoriten Michael Norman slogs ut – i semifinal.

– Min kropp gav mig en varning och jag lyssnade, säger han i SVT.

Resultatlistan från det andra semifinalheatet på 400 meter chockade friidrottsvärlden. Längst ner i listan – med den minst sagt blygsamma tiden 45,94 – stod guldfavoriten Michael Normans namn.

Så, vad var det egentligen som hände?

– Det såg ut som att han medvetet joggade in i mål, sades det i engelska BBC:s sändning.

– Han måste ha blivit sjuk eller något, för hade han varit skadad tror jag inte han hade fullföljt loppet, sa Kajsa Bergqvist i SVT.

”Bestämde mig tidigt”

Men mysteriet löstes snabbt.

För i SVT förklarade den 21-årige amerikanen att han kände av en skada.

– Min kropp gav mig en varning och jag lyssnade. Det var något som inte kändes rätt och i stället för att tänja på gränserna och riskera en skada bestämde jag mig för att slå av på takten, säger han.

– Jag bestämde mig ganska tidigt.

”Fruktansvärt besviken”

Michael Norman har den tredje snabbaste tiden i världshistorien. En tid som sattes tidigare i år. Men det blev alltså inte ens final i VM.

– Jag är fruktansvärt besviken på mig själv. Jag har förberett mig för det här i 300 dagar, för de här 45 sekunderna, i min debutsäsong som proffs. Men jag kan inte deppa ihop för hårt. Jag får lära mig av det här och bli mer rutinerad, säger han i SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN