Avslöjar: Kardell tar över Skuru

Äntligen ett nytt jobb efter mardrömmen

Publicerad 2017-06-25

Mats Kardell har gjort klart med nytt jobb.

Handbollstränaren Mats Kardell pekades felaktigt ut som grov sexualförbrytare av en person inom Svenska handbollförbundet.

Nu kan Sportbladet avslöja att han blir ny tränare för Skuru i SHE.

– Det känns mycket bra. Ett bevis för att mardrömmen är över, säger han.

I slutet av maj berättade Sportbladet om Mats Kardells mardröm.

Hur 52-åringen – som varit elittränare i handboll i 25 år och tränat både dam- och herrlag i högsta serierna i både Sverige och Norge och 2004 också varit instruktör på handbollsgymnasier och utbildat instruktörer i förbundets regi – inte fick jobbet som tränare för Tyresö, ett topplag i herrallsvenskan, sedan en person inom Svenska handbollförbundet till Tyresö helt felaktigt pekat ut honom som grov sexualförbrytare.

Fick offentlig ursäkt

– Det var ett galet misstag som inte får ske. Det drabbar en person som jobbat inom svensk handboll i 30 år. De satte en kniv i ryggen på mig, sa Kardell.

Efter Sportbladets artikel gick förbundets ordförande Fredrik Rapp ut med en offentlig ursäkt från förbundet till Kardell.

Nu kan Sportbladet berätta att Kardell fått ett annat tungt tränarjobb i svensk handboll: han tar över Skurus damer – topplag i SHE under många år.

Ska komma tillbaka

– Det känns mycket bra att en så meriterad klubb tog kontakt så tidigt efter det här. Det här är ett bevis för att mardrömmen är över, säger han till Sportbladet.

Han har skrivit på ett kontrakt på 2+1 år med Nackaklubben.

Efter tre raka finalförluster mot Sävehof blev man i våras utslaget i semifinal av just Sävehof.

– Vi tappar ett par etablerade spelare som Hanna Daglund och Angelica Wallén men målet är att inom två år vara tillbaka med ett yngre lag och slåss om en finalplats, säger Kardell.

Kardell kommer framöver att träna Skuru.

Följ ämnen i artikeln