Polisen: ”Williams körde lagligt”

Pekades ut som ansvarig för 78-årig mans död

SPORTBLADET

Venus Williams, 37, pekades ut som ansvarig för en trafikolycka som orsakade en 78-årig mans död.

Nu kommer polisutredningen med nya uppgifter:

”Venus Williams åkte lagligt in i vägkorsningen”, lyder ett utlåtande från Palm Beach Gardens Police Department.

Foto: BPI/Shuttersto/REX/Shutterstock / Rex Features

Mitt i Wimbledon-turneringen kommer nyheter från Florida som antagligen får Venus Williams att dra en suck av lättnad.

Tennisstjärnan har pekats ut som ansvarig för den trafikolycka där en 78-årig man miste livet. Den tragiska incidenten inträffade i Palm Beach i början av juni.

Vittnen hävdade att Williams hade kört mot rött in i en korsning innan hon med sin Toyota Sequoia SUV brakade in i en annan bil som kördes av ett äldre par. Familjen till den döde mannen stämde sedan henne för oaktsamhet i trafiken.

Hade grönt ljus

Polisen slog snabbt fast att Williams varken var alkohol- eller drogpåverkad. Nu har utredningen analyserat rörligt bildmaterial som har fångat bilkrocken i vägkorsningen – och de talar till Williams fördel.

”Baserat på det erhållna bevismaterialet i den pågående utredningen har det bestämts att fordonet som kördes av Venus Williams lagligt körde in i vägkorsningen med grön ljussignal, och försökte att ta sig norrut genom korsningen till BallenIsles Drive”, står det bland annat i ett utlåtande från Palm Beach Gardens Police Department, enligt Palm Beach Post.

Det som orsakade bilkraschen var att Williams tvingades stanna en bit in i korsningen för en tredje bil, en Nissan Altima, som körde i sydlig riktning.

Vidare till tredje omgången

När den väl hade passerat kunde Williams fortsätta köra norrut i vägfilen som gick i motsatt riktning. Då blev hon i hög fart påkörd av bilen med det äldre paret.

Williams fick för ett par dagar sedan en fråga om dödsolyckan på en presskonferens efter den första omgången av Wimbledon, varpå den 37-åriga spelaren bröt ihop i tårar och lämnade podiet.

På fredagen gick hon vidare även från den andra omgången efter en bekväm seger mot japanskan Naomi Osaka i två raka set.

ARTIKELN HANDLAR OM