Ericsson kraschade i Storbritanniens Grand Prix

avAnna Andersson, Simon Norberg

Marcus Ericsson tappade kontrollen över bilen.

Han kraschade in i däckstapeln - och lämnade Storbritannien utan poäng.

– Det var väldigt tråkigt, säger Marcus Ericsson.

Storbritanniens GP fick en mäktig start när Sebastian Vettel, Ferrari, tog starten och ledningen från ruta två. Lewis Hamilton, Mercedes, tappade ännu en placering och fick sedan en smäll av Kimi Räikkönen, Ferrari och snurrade av.

– Det var mitt fel, erkänner, Kimi Räikkönen som också straffades för incidenten.

Vettel tog ledningen och loppet stabiliserades fram till det 33:e varvet. Då låg svenske Marcus Ericsson på 14:e plats när han tappade kontrollen över bilen och körde av banan.

Han körde med öppen DRS-vinge och hade en fart på närmare 300 km/timmen när han slog i däckstapeln. Trots den hårda smällen kunde svensken själv kliva ur bilen och gå tillbaka till depån.

– Jag är okej, säger en besviken Ericsson till Viasat sport efter loppet.

– Jag var inne i första kurvan, antingen missade jag DRS-knappen eller så fungerade den inte. DRS var öppen och då tappar man bilen. Det var inte bra. Du är passagerare så snart du tappar bilen och kan inte göra någonting.

Ny krasch direkt

Säkerhetsbilen kom ut på banan och Ferraris bilar gick i depå för att ta den mjukare däckblandningen samtidigt som Mercedes båda förare stannade kvar med en hårdare gummiblandning. Några minuter senare kolliderade Carlos Sainz, Renault, och Romain Grosjean , efter den omstarten lyckades Sebastian Vettel trycka sig förbi Valtteri Botats och ta sin 51:a GP-seger - och dessutom utöka ledningen i mästerskapet.

– Säkerhetsbilen gjorde det lite väl spännande, säger Sebastian Vettel efter loppet.

Han vann före Lewis Hamilton och Kimi Räikkönen, Ferrari.

– Det var inte allt för enkelt att komma om honom, men jag tror att jag överraskade honom. Det var en fantastisk dag för oss.

Sebastian Vettel, som hade ont i nacken under gårdagens kval, har nu en ledning med åtta poäng över Lewis Hamilton inför de två loppen som återstår inför sommarlovet.

– Jag kommer inte att ge upp, säger Lewis Hamilton.

– VI ska göra allt vi kan för att kämpa mot Ferrari och så dem i de kommande loppen.

Nästa deltävling avgörs i Tyskland på Hockenheimring om två veckor.

1 av 3

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM