”AIK kommer att ta SM-guld”

SPORTBLADET

Läs chattet med AIK:s Markus Jonsson

Danne säger: markus, jag undrar hur mycket straffsparkar du tränar, eftersom du inte verkar kunna missa ?

Markus Jonsson säger: Just straffar tränar jag inte så mycket. Det är mer skotträning, öva tillslag. Har aldrig tränar straffar särskilt mycket.

Micke säger: Tjena Markus! Du hade det ganska tufft mot Jeffrey Aubynn i matchen mot Hammarby, vad tar du med dig från den matchen? Är det något speciellt du måste jobba mer på?

Markus Jonsson säger: Det svåra med Hammarbymatchen var att Aubynn inte var på min kant hela tiden. Jag kunde itne hänga med honom på hela planen.

Emil säger: tjenare markus. Jag är en trogen suporter som går på varje match. Min dröm är att få spela ett derby med aik på råsunda, du som har gjort det , hur är känslan ? Ha det bra , och lycka till imorgon!

Markus Jonsson säger: Man får väl nästan lite rysningar, gåshud, när man ser den stämning med tifo och så vidare. Det är en riktigt skön känsla.

Naxon säger: Om du hade fått tippa AIK:s position innan första matchen i årets serie var spelad, var hade du trott att ni hade hamnat?

Markus Jonsson säger: Jag har sagt hela säsongen att vi ska komma topp fyra och det känns dumt att ändra på det nu.

maxiee säger: vad tänker du innan du lägger en straff?

Markus Jonsson säger: Det viktigaste är att jag koncentrerar mig på att få bra fart på bollen. Skulle målvakten gå åt rätt håll måste han göra en bra räddning för att ta den.

Ryberg säger: E de sant att du aldrig missat en straff?

Markus Jonsson säger: Nej, det är det inte. Jag har missat i träningsmatch och missat i pojklagssammanhang. Däremot aldrig i A-lagssammanhang i tävlingsmatch.

AIKFAN säger: Hej Markus! Jag undrar vad du tycker om Nebojsa Novakovic och hans insats i AIK då han spelade?

Markus Jonsson säger: Då satt man och tittade på AIK i tv-soffan och han är den spelaren som man var mest imponrad av då AIK spelade i Champions league. Det kändes som om han kunde göra lite vad som helst även om motståndet var bra. Jag är imponerad av hans fotbollskunnande.

Martin säger: Hej markus! Har ni någon ung bra spelare på gång som blir nästa storstjärna i AIK? Mvh Martin 12 år.

Markus Jonsson säger: i så fall skulle det vara Pierre Bengtsson som är en ung spelare som AIK kommer att ha nytta av framöver, om ett par år.

Erik säger: Hej Markus. Vad har du att säga om Patrik Karlsson som värvats till klubben? Var du med och rekomenderade honom då ni länge spelat tillsamans i Öster?

Markus Jonsson säger: Jaaa, AIK frågade vad det var för typ av person och jag kunde bara säga positivt om honom. Vi spelade i U-laget ända upp till A-laget i Öster. Vänsterfotad och även bra teknik. Han kommer göra succé i AIK.

Anders säger: Vem i dagsläget anser du vara den mest betydelsefulla spelaren för AIK??

Markus Jonsson säger: Jag skulle nog säga Daniel Örlund i målet eller Daniel Tjernström på mitten. De är spelartyper som det skulle kännas om de var borta.

säger: Tja Mackan, ännu en AIK-fan som går på alla matcher, såväl som fotboll som hockey. Har hört att Norlig har planer på att låta dig och Sandberg spela som innermittbackar nästa år, han vill ha spelade mittbackar sägs det. Vad tycker du om det?

Markus Jonsson säger: Ja, det är inget jag har märkt, förutom att jag spelat någon match som mittback. För egen del trivs på både som ytterback och mittback. Det är upp till Rikard att bestämma.

säger: Har hört från en säker källa att du måste förbättra din drive på golfbanan stämmer detta?

Markus Jonsson säger: (Skratt) Nej, det stämmer inte. Den går alltid rakt.

oscccar säger: Markus, många anser att du är snudd på landslagsmässig, vad har du själv för tankar kring det?

Markus Jonsson säger: Jag kan ärligt säga att innan har jag inte tänkt på det. Men det finns folk runt omkring som säger att jag skulle ha chans på landslaget. Man suger åt sig och det stärker självförtroendet. Det är mest kul men om det verkligen slår in blir det en bonus.

Mats Lindbärg säger: Har Lagerbäck ringt än?

Markus Jonsson säger: Nej, det har han inte.

Johan_ säger: Vilken liga i Europa skulle du helst vilja spela i? Har du något favoritlag där ute?

Markus Jonsson säger: När jag var yngre höll jag på Milan, när de hade de klassiska spelarna, van Basten med flera. Men det har jag tappat med åren. Nu har jag ingen favoritklubb. Däremot skulle jag gärna vilja spela i Premier League.

oscccar säger: Markus, vad tycker du om AIKs fans?

Markus Jonsson säger: Jag är mäkta imponerad. De har varit ett stort stöd under hela säsongen. Jag är imponerad att de i Hammarbymatchen trots att vi låg under sjöng hela tiden. Man stärks av sådant.

Gnagare säger: Hej Markus. Har du några speciella förebilder inom fotbollen eller i övrigt?

Markus Jonsson säger: Nja, jag kan väl säga att jag för ett par år sedan verkligen gillade Nesta i Italien, hans sätt att spela. Då spelade jag mittback och såg lite upp till honom.

Chrille säger: Vem är din mardrömsmotståndare och varför är han det?

Markus Jonsson säger: Thierry Henry om jag får säga vem som helst i världen. Han har det mesta. Han springer definitivt i från mig, han är även stor och stark och att möta han en mot en skulle inte vara ett önsketänkande.

fred säger: Vad anser du som din största styrka? respektive svaghet

Markus Jonsson säger: Styrka: Tillslag på bollen och speluppfattningen. Svaghet: Man kan förbättra allt, men det är klart att man skulle vilja ha ett ryck som Kaka, men det har man inte.

Eguren säger: Vad är skillnaden på att spela i öster och i Aik?

Markus Jonsson säger: AIK är en större klubb, man märker allt omkring, organisationen är större och vi tränar mer här än i Öster. Man får lite större möjlighet här att vara seriös än i Öster, med träning och kost osv. Det stora är att spela hemmamatcherna på Råsunda inför 20000. Det är en stor skillnad mot Värendsvallen.

HIF över land och hav säger: hur går tankarna kring matchen imorron, är du rädd för att möta henke och luton ?

Markus Jonsson säger: Nej, det är jag inte. Självklart har vi respekt för dem. Det är två bra spelare. Man har spelat så många år nu och mött så många bra fotbollsspelare. Däremot ser jag fram emot matchen inför mycket publik. Det är en viktig match.

Danne säger: tja markus. jag undrar vem du tycker är världens bästa spelare

Markus Jonsson säger: Hade det varit efter det här mästerskapet som var nu säger jag Cannavaro. Han var grym i VM. Innan har jag alltid sagt Nesta, men nu har han varit skadad. Thierry Henry gillar jag också som fotbollsspelare.

säger: Vem är din bästa spelare du har mött ?

Markus Jonsson säger: Ja du... Vem kan det vara? När jag var nere med Öster på träningsläget mötte vi Chievo. Dom hade en innermittfältare som jag tyvärr inte kan namnet på. Han är nog den jag är mest imponerad av.

säger: hej, vad är ditt tips för att bli fotbollsprofs? / markus 7 år

Markus Jonsson säger: Som 7-åring: Lattja med polarna och spela på eftermiddagarna så mycket som man tycker det är roligt. Det måste finnas glädje i det. Det måste finnas passion. Annars orkar man nog inte med, då man får offra mycket senare i livet.

Mild säger: Tjenare Markus, vad tror du om den allsvenska slutspurten? Vilket lag vinner och vilka försvinner ?

Markus Jonsson säger: Jag tror att AIK kommer att ta SM-guld. Sedan hoppas jag såklart att Öster tar sista kvalplatsen. De har en viktig match mot Häcken. I så fall åker Örgryte och Häcken.

Champions League-guld eller VM-guld vilket är störst enligt dig?

Markus Jonsson säger: Det är nog VM-guld. Då spelar man för sitt land och det är mycketAxel säger:, mycket större i hela världen. Det slår högre.

Nalle säger: vad vinner ni med imorgon?

Markus Jonsson säger: Vi vinner genom vårt snabba passningsspel och vår effektivitet framför målen. Plus att de inte får många chanser. Jag tippar 2-0 till oss.

Markus Jonsson säger: Tack för visat intresse och det var kul att svara på era frågor. Nu hoppas vi att det blir en bra match i morgon och SM-guld om fem matcher.