Louise Stahle ett slag från ledningen

SPORTBLADET

”Det stämmer jättebra för mig”

Barsebäck (TT)

Louise Stahle skulle bli nästa Annika Sörenstam, enligt ”förstå-sig-på-arna”.

Först nu kan de som tvivlade få en liten knäpp på näsan.

Stahle är ett slag från ledningen i TPC-tävlingen på Barsebäck inför avslutningsdagen.

Foto: Louise Stahle.

Som vanligt med sådana profetior är inte verkligheten lika enkel och självklar.

Det har tagit längre tid för Stahle – som vann British Open för amatörer två gånger i rad och dessutom gick ut i ledarboll i ”riktiga” British Open – att klara övergången till proffslivet.

Efter ett misslyckat år på LPGA-touren håller hon nu i stället mestadels till på Europatouren.

Inför söndagens spel i Scandinavian TPC ligger hon bara ett slag efter ledarduon Brittany Lincicome, USA, och Catriona Matthew, Storbritannien.

– Spelet är på väg tillbaka. Det stämmer verkligen jättebra för mig just nu, det var en otroligt bra dag för mig det här, sade Stahle efter lördagens 69-slagsrond.

– Jag fick i några långputtar och känner mig trygg från tee. Dessutom är det roligt att spela inför så mycket folk som man känner.

Stahle, som har just Barsebäck som hemmabana, får hjälp av sin storebror Peder som caddie denna vecka. Och trots att han inte kommer med några som helst golftips så betyder han mycket för framgången så här långt.

– Han håller mig på bra humör, ser till att jag äter och dricker och sådant. Men att gå caddie ett helt år med lillasyrran är nog inte aktuellt, han har sitt egna liv. Fast jag är väldigt tacksam att han ställer upp hela den här veckan, sade Stahle.

Mimmi Hjorth, Sophie Gustafson och amatören Caroline Hedwall är alla två slag bakom Stahle och har chans på segern, medan övriga svenskor är en bit efter i fältet.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf