Händelserik dag för Strange

SPORTBLADET

Reserven i ledning efter första ronden

Foto: Fore Scott Strange in action under första dagen av Scandinavian Masters.

Kvart i sju på torsdagsmorgonen fick Scott Strange beskedet att han fått en plats i Scandinavian masters.

45 minuter senare slog reserven sitt första slag. Efter drygt fyra timmars bländande spel satt han i klubbhuset som ledare.

– Den här dagen kommer jag aldrig att glömma, säger Strange.

Scott Strange, Australien, var den stora knallen på första ronden av Scandinavian masters. Han leder Europatourtävlingen på 64 slag, minus sex, ett före svenske amatörspelaren Fredrik Qvicker och britten Sam Walker. På delad fjärdeplats ligger Henrik Nyström, tre slag efter, och är näst bäste svensk. Delad 13:e är Peter Hedblo, två under par.

Ingen träning

Det har varit en händelserik dag för Strange. Bussen, som skulle ta honom ut till Arlandastad, hamnade i trafikproblem och han kom inte till banan förrän 07.21, nio minuter innan starttiden. Han drog snabbt på sig skorna, kollade hastigt klubborna som just anlänt och fick låna David Drysdales caddie, som dragit sig ur tävlingen, och gett honom platsen i tävlingen.

– Jag fick inte mina klubbor förrän i onsdags och hann inte ens gå någon träningsrunda. Det här en dag som jag kommer att minnas i hela mitt liv, säger Strange och ler.

Strange, 30, inledde med birdie på tionde hålet, därefter blev det ytterligare sex birdies och en bogey.

– Visst är jag överraskad att det gick så bra med dom förberedelserna, men samtidigt vet jag att jag kan spela bra och göra låga scorer.

Strange har en 21:a plats som bäst på Europatouren i år.

Bogeyfritt för Nyström

Henrik Nyström är näst bäste svensk efter en stabil förstarond på 67 slag, tre under par.

– Ja, stabilt var ordet. Jag är jäkligt nöjd med spelet, puttningen sitter äntligen, peppar, peppar, och då är det så kul att spela. Nu har jag faktiskt tre bogeyfria ronder i rad. Jag avslutade med två sådan i Moskva för en dryg vecka sedan, säger 38-åringen som fortfarande jagar sin första seger på touren.

Nyström ledde inför sista ronden i Saint-Omer, Frankrike, i fjol men tappade och blev delad tvåa. I år har han en tredjeplats som bäst från Italien open.

– Jag har varit med högt uppe i några tävlingar, men har tappat lite på de två sista dagarna, säger Nyström.

71–74–71–68–74–72–66 är sista ronderna för den 38-årige västeråsaren på årets Europatour.

En av favoriterna, Robert Karlsson, gick ett under par medan tävlingsledare Jesper Parnevik grejade par.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf