Tennisens nya grepp: lättklätt

SPORTBLADET

Svenska experten: ”Ska inte behöva vara så här”

1 av 5 | Foto: Foto: Getty images
Mästardödaren David Nalbandian gjorde det igen – besegrade Roger Federer och Rafael Nadal i samma turnering – och vann Mastersfinalen i Paris för andra gången och fick ta emot bucklan av ”The blue belle girls”.

Nu ska lättklädda damer sälja tennis.

– Jag gillar inte detta

effektsökeri. Låt idrotten stå i fokus, säger experten Maria Strandlund-Tomsvik.

Lättklädda bollkallar springer runt i Madrid och minst lika lättklädda damer delade ut pris till gårdagens vinnare av Masters-finalen, argentinaren David Nalbandian.

Tennisvärlden söker uppmärksamhet.

Har ändrat riktning

– Och den får det på det här sättet, tyvärr. Det ska inte behöva vara så, säger Maria Strandlund-Tomsvik.

Tennisen har ändrat riktning. Kjolarna blir kortare och kortare på de kvinnliga spelarna och herrarna försöker också numera väcka uppmärksamhet med annorlunda klädval.

”Väldigt synd”

Det är bara Wimbledon, som vägrar ändra på det traditionella.

– Det känns skönt att Wimbledon vågar hålla på det gamla. Det ska turneringen vara stolt över, säger Maria Strandlund-Tomsvik.

– Men konkurrensen där ute är stenhård och tydligen anser många arrangörer att det här är den rätta vägen. Jag tycker det är väldigt synd. Vi har så många bra spelare i dag att det borde räcka för att sälja sporten.

Det spelades tennis också i Paris. David Nalbandian krossade spanjoren Rafael Nadal med 6–4, 6–0.

– Det här var en viktig seger för honom. Nalbandian har förlorat så många viktiga matcher att han fått en förlorarstämpel på sig. Han är en enorm talang, men har svårt att palla för trycket, säger Maria Strandlund-Tomsvik.

”Behöver konkurrens”

– Vi får se om det här är vändningen. Jag hoppas det. Roger Federer behöver konkurrens där uppe. Nalbandian kan definitivt vara ett namn som kan hota honom, men då behöver han få koll på nerverna. Som i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis