Stjärnan knivhöggs på krogen

SPORTBLADET

Vetlandas superlöfte attackerades på Stadshotellet: ”Blödde mycket”

Foto: Här anfölls Jonasson: ”Mina kompisar säger att han hade en kniv”.

Julfirandet slutade i mardröm: VMS Elit:s unge speedwaystjärna, 19-årige Thomas H Jonasson, höggs blodig när han besökte Stadshotellet i Vetlanda.

– Det blödde väldigt mycket, en vakt fick hjälpa mig att stoppa det, säger han till Sportbladet.

Thomas H Jonasson attackerades strax efter midnatt på juldagen.

– Jag stod och pratade speedway med en person då en kille som jag aldrig har sett förut kom fram. Han lade armen kring mig och började provocera mig, jag ville inte slåss så jag gick därifrån.

Men den misstänkte knivmannen gav sig inte.

– Ett litet tag senare kom han fram till mig igen och började håna mig för min längd. Han högg tag i mina händer och jag försökte slita mig bort, då kände jag hur det stack till i handen.

Han skar dig med en kniv?

– Han skar mig, men om det var med en kniv vet jag inte. Jag såg ingen kniv, men mina kompisar som stod bakom mig säger att han hade en.

Blodet forsade

Efter skärningen började blodet forsa från snittet nedanför tummen. Thomas satte igång att leta reda på en vakt. Till slut hittade han en.

– Han hjälpte mig att stoppa blodflödet med bandage.

Efter att Thomas fått sin hand bandagerad lämnade han Stadshotellet. Efter ett tag ringer dock en kompis och ber honom komma tillbaka för att identifiera en person som polisen hade gripit. Den gripne stämde överens med personen som anföll Thomas och en polisanmälan gjordes på plats.

Varför tror du att du blev attackerad?

– Jag vet inte, men vissa har svårt attacceptera att andra får publicitet. Jag har varit med om det här förut, förra hösten hoppade sju personer på mig av samma anledning.

Thomas pappa, Michael Jonasson till Sportbladet:

– För jäkligt. Snart kan han väl inte gå utanför dörren utan en livvakt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway