Veckans pokerteori

Publicerad:
Uppdaterad:

Du ska denna gång få uppleva ett riktigt, riktigt monster efter rivern, när du här byter plats med en spelare tidigt under en större turnering

Mörkarna är ännu så länge bara 100-200. Du gör en standardhöjning före floppen, och får syn av knappen, en ung, lite nonchalant amerikan som spelar iförd bara undertröja upptill; efter floppen betar du ut ännu eng ång, och blir synad; samma sak efter fjärde gatan; och nu har ett makalöst riverkort landat på bordet. Du betar ut, men efter en stunds funderande höjer knappen. Det är din tur att tala – vad gör du? Ni har bägge två gott om marker framför er. Tänk efter och analysera situationen! ”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

Rätt svar finner du under bilden.

Rätt svar: Med ditt fyrtal i ess har du förstås bara en sak att göra: kontrahöja, så mycket som du tror att du kan få den andre att gå med på att betala. I 99,999 % av alla tillfällen skulle det vara rätt taktik... men just denna giv råkar vara den kanske mest omtalade från hela VM 2008, och har kallats för ”WSOP-historiens värsta badbeat”! Du har bytt plats med japanen Motoyuki Mabuchi, och den unge amerikanen på knappen är Justin Phillips – och vad han har på handen är K-J i ruter!! Samma riverkort som gett Mabuchi fyrtalet, har gett Phillips en royal straight flush. Mabuchi valde att gå all-in som svar på Phillips’ höjning, vilket Phillips givetvis blixtsnabbt synade varpå Mabuchi fick lämna bordet. Chansen att ha fyrtal i ess och en royal i samma giv i hold’em? En på 2,7 miljarder... Som sagt, ”WSOP-historiens värsta badbeat”, och ett exempel på kardinalregeln att k-a-n någon ha en bättre hand än din, så är det inte omöjligt att du just nu är uppe mot den.

Dan Glimne

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN