Vinst och förlust på Stadion

Larsson tog fin skalp

När svenskorna gick in i Nordic light open blev det både glädje och besvikelse.

Johanna Larsson vann men Sandra Roma förlorade.

– Det är inte alls kul att förlora, säger 18-åriga Roma om sin WTA-debut.

Sandra Roma.
Sandra Roma.

Johanna Larsson tog en fin skalp när hon vann mot tyskan Julia Görges trots att hon förlorade första set. Det andra vann hon i tiebreak och i det avslutande setet var hon klart bättre än tyskan och bröt hennes serve två gånger.

I frånvaro av det skadade affischnamnet Sofia Arvidsson blir det nu Larsson som får ta hand om hemmapublikens förväntningar. I den andra omgången möter hon fransyskan Camille Pin.

Sandra Roma gjorde en bra match mot Anabel Medina Garrigues som ändå kunde vinna med 6–3, 6–1, mycket tack vare ett större tålamod. Spanjorskan kom till Stockholm med en finalplats i förra veckans tävling i Slovenien i ryggen och gjorde bara fem oprovocerade misstag vilket gjorde att hon kunde vinna trots bristen på vinnarslag. Men Roma visade stundtals att hon kunde matcha Medina Garrigues.

– Det är jag som gör vinnarslagen och förlorarslagen. Min högstanivå är hög men jag måste höja min lägstanivå och bli mycket stadigare för att vinna en sådan här match, säger Roma som fick beröm av sin motståndare.

– Det är alltid tufft att vinna matcher och Roma spelade väldigt bra. Hon är vänsterhänt och då får man springa mycket mer. Hon spelade bra och hade bra känsla i sina handleder, säger den femteseedade spanjorskan hövligt om Romas insats.

För förstaseedade fjolårsvinnaren Agnieszka Radwanska blev det en behaglig match i första omgången. Polskan behövde inte ta ut sig speciellt mycket för att vinna mot fransyskan Nathalie Dechy i två raka set.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN