Nu går Mikaela Laurén på knock

Publicerad:
Uppdaterad:

Proffslicensen säkrad: ”Jag är redo för debuten”

Svenska boxningsförbundet hotade att stoppa Mikaela Lauréns proffskarriär.

Men i dag kom beskedet – ansökan om proffslicens är beviljad.

– Skönt! Jag är redo, säger hon.

Foto: PRIVAT

Sportbladet avslöjade den 30 maj att före detta landslagssimmaren Mikaela Laurén, 32, skrivit kontrakt med svenska proffsboxningsstallet New Sweden.

Men direkt kom reaktioner från svenska boxningsförbundet, som hotade att stoppa Lauréns proffsplaner.

”Gått och väntat”

– Klart att det finns en lägstanivå för att vi ska godkänna en proffsboxare och den nivån är inte nybörjar-SM, sa Björn Rosengren, ordförande i Svenska boxningsförbundets proffskommission.

Nu är det dock definitivt slut på snack och spekulationer. Sportbladet.se kan avslöja att Mikaela Laurén har fått sin licensansökan godkänd av svenska proffsboxningskommissionen.

– Det är det här jag har gått och väntat på. Även om jag kände på mig att jag skulle få licensen kändes det inte helt säkert, speciellt som de höll på och trotsade lite och kom med en del smarta kommentarer, säger Mikaela Laurén till sportbladet.se.

”Matcha rätt”

Laurén, som vunnit 12 av 14 matcher som amatör, har inte gått någon match under sommaren – allt för att förbereda sig inför proffsdebuten.

– Jag har förberett mig på bästa sätt och är redo att boxas i dag. Jag har aldrig varit i bättre form och är mer sugen än någonsin.

Debuten beräknas ske inom kort.

– Vi håller på och förhandlar, säger Robert Nordman, spindel i nätet hos New Sweden, som i januari arrangerade den första proffsboxningsgalan i Sverige på 37 år.

– Det gäller att matcha henne rätt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning