Stänger av sig själv efter anklagelserna

PL-profilen: Jag är sårad

avPatrik Brenning

Foto: Luca Bruno / TT

Craig Bellamy anklagas för att ha mobbat och skrämt en ungdomsspelare i sin roll som U18-tränare i Premier League-klubben Cardiff City.

Nu stänger 39-åringen av sig själv från rollen under utredningens gång.

”Jag förnekar kategoriskt alla anklagelser”, skriver samtidigt Bellamy i ett uttalande.

Craig Bellamy är van att skapa rubriker från sin aktiva spelarkarriär i bland annat Newcastle, Liverpool och Manchester City där anfallaren gjorde sig känd som ett råskinn som ibland gick över gränsen. Nu är 39-åringen i blåsväder igen.

”Förstår att det måste utredas”

I veckan anklagades Bellamy, i dag ungdomstränare i Cardiff City, för att ha ”mobbat och skrämt en ung engelsk fotbollsspelare med ett främlingsfientligt beteende”. Nu meddelar Bellamy att han stängt av sig själv från rollen som tränare i Premier League-klubben under utredningens gång.

”Jag är medveten om och sårad av anklagelserna som gjorts mot mig via media. Jag förstår också att Cardiff City måste utreda de här anklagelserna grundligt och, efter mitt eget förslag, har jag därför stängt av mig själv från min tränarposition för att kunna medverka i klubbens utredning”, skriver Bellamy enligt Independent.

”Förväntar mig att komma tillbaka”

Samtidigt understryker walesaren att han tillbakavisar alla anklagelser om ett olämpligt uppträdande och att han hoppas vara tillbaka i arbete så snart utredningen är klar.

”Jag förväntar mig att kunna komma tillbaka och har även tagit juridisk hjälp. Jag kommer inte lämna några ytterligare kommentarer innan klubbens utredning är färdig.”

ARTIKELN HANDLAR OM