Super Bowl 2019 – allt du behöver veta

Allt om 2019 års Super Bowl

avSportbladet.se

Super Bowl 2019 är den 53:e i ordningen.
Matchen spelas 3 februari i Atlanta. Här är allt du behöver veta inför matchen.

Vilka lag spelar Super Bowl 2019?

Los Angeles Rams möter New England Patriots. New England Patriots är favorit till segern hos de flesta spelbolagen.

Vilken tid börjar Super Bowl 2019?

Avspark är 00.30 natten mellan söndag 3 februari och måndag 4 februari.

Var kan jag se matchen på tv?

I Sverige kan du se matchen på TV3 och Viaplay. Sändningen börjar 23.30.

Programledare är Magnus Dahlborn och Hamish Mabon och Stefan Björkman kommer att kommentera matchen. Viasat har också expertenOscar Strauss och reportern Johan Kücükaslan på plats i Atlanta.

Experter i studion är: CJ Björk och Philip Minja.

Var spelas Super Bowl?

Matchen spelas i Atlanta på Mercedes-Benz Stadium som tar in 71 000 åskådare (utbyggbar till 80 000). Den öppnades 2017 och är en inomhusarena med öppningsbart och cylinderformat tak.

Vem uppträder i halvtid?

Maroon 5 är huvudakt med gästerna Travis Scott, och Big Boi (medlem i Outkast). Scott tackade ja till uppdraget om NFL skulle skänka 500 000 dollar till Dream Corps - ett välgörande ändamål. Nationalsången inför matchen sjungs av Gladys Knight.

Vad kostar en biljett till matchen?

Här kan du kolla vad det kostar. I skrivande stund (31 januari) är priset för den billigaste biljetten 2400 dollar = cirka 22 000 kronor.

Vilka reklamfilmer visas på Super Bowl?

Reklamen kostar i år 5,2 miljoner dollar (cirka 47 miljoner kronor) för 30 sekunder. Flera har redan släppts och går att se här inför matchen.

Vem vinner Super Bowl?

CJ Björk, expert i Viasat, som har skrivit krönikor i Sportbladet under hela säsongen:

”I en match där äldre ställs mot yngre, gammal beprövad strategi mot ung och innovativ kan det inte bli annat än ett underbart slut på en riktigt bra säsong. Det Rams måste göra för att vinna är enkelt men inte lätt – de måste sätta press på Tom Brady. Detta måste utföras så att pressen kommer rakt i ansiktet på Brady, då press från kanterna inte hinner komma fram då Brady tenderar att hitta sina mottagare otroligt fort. Om LA Rams klarar av detta samt får igång RB.duon Gurley/Anderson så har de en chans att skaka om 2000-talets giganter. 

Patriots kommer inte kunna stoppa Rams anfall från att göra poäng. Däremot så kan de göra som de gjorde mot Kansas City Chiefs explosiva anfall i Conference rundan, nämligen hålla dem från planen.  Med hjälp av bollkontroll och smarta spel hade man ett mer än dubbelt så högt bollinnehav än Chiefs, och på detta sätt fick Chiefs bästa spelare Mahomes, Hill och Kelce bara titta på medans Patriots sprang över Chiefs försvar.

Tips: Det kommer att bli en otroligt spännande match som kommer avgöras först i slutsekunderna, och där Patriots kommer stå som segrare med 31–28.”

Foto: TT
Super Bowl: Matchen spelas i Atlanta på Mercedes-Benz Stadium
ARTIKELN HANDLAR OM

Super Bowl

NFL