Björk tog första segern på Europatouren

avAdam Borg

SPORTBLADET

Alexander Björk har aldrig vunnit på Europatouren.

Fram tills nu.

Efter en stark sista runda av Volvo China Open tog Björk sin första seger någonsin.

– Jag är verkligen stolt över mig själv och hur jag spelade i dag, säger han till Expressen.

Efter att ha spelat bra på Challenge-touren debuterade 27-årige Alexander Björk på Europatouren förra säsongen. Efter en stark debutsäsong lyckades Björk under helgen ta sin första seger någonsin på Europatouren när han vann Volvo China Open.

Foto: Lintao Zhang / Getty Images AsiaPac

27-åringen har spelat stabil golf hela helgen och ständigt varit med i toppen av resultatlistorna. 66-rundan från första dagen följdes upp med en 72-runda och en 67-runda. Med det var han elva slag under par inför den avslutande dagen och var bara ett slag efter spanjoren Adrian Otaegui och engelsmannen Matt Wallace som var i ledningen. Slagläge för Björk som under avslutningsdagen var som bäst när det gällde.

Gick sju under par

Med birdie på första hålet satte Björk tonen direkt under avslutningsdagen. Växjö-sonens stabila spel fortsatte och när han på näst sista hålet gjorde sin sjunde birdie, samtidigt som Adrian Otaegui gjorde bogey, var det klart. Otaegui gjorde sedan birdie på det sista hålet men det räckte inte för att tvinga fram särspel och Björk kunde därmed inkassera karriärens första seger på Europatouren.

– Jag är verkligen stolt över mig själv och hur jag spelade i dag. Det är förmodligen den bästa rundan golf jag spelat med tanke på omständigheterna. Jag gjorde inga misstag och är väldigt nöjd, säger Björk till Expressen.

Förutom segern får Björk också en stor bonus ekonomiskt. Som segrare i Volvo China Open får 27-åringen en prissumma på drygt 4,5 miljoner svenska kronor.

– Man tror aldrig att det ska hända, även om man alltid hoppas på seger. Jag var inte så nervös som jag kan vara i bland, jag antar att det var min tur i dag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Svenskarna som vunnit på PGA-touren i golf 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf