Mick Schumacher hyllas av ikonen: ”Mycket imponerad”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX
Mick Schumacher

Hans pappa är den störste av dem alla.

Nu jagar Mick Schumacher sin första VM-titel och han hyllas av bilsporthistoriens största mästare.

– Jag är mycket imponerad av honom, säger Alain Prost.

I våras hade Mick Schumacher en tuff start på EM i Formel 3, men under sommaren tog han sin första seger - på Spa-Francorchamps på den bana som kallats för hans pappas vardagsrum. Därefter förbättrade han sina resultat markant, vann tre lopp samma helg vid mer än ett tillfälle och avslutade säsongen som Europamästare.

Nu är han i Macau och slåss om VM-titeln i Formel 3 - i ett klassiskt lopp som både hans pappa Michael och farbror Ralf har vunnit.

– Jag inte vad det loppet betyder för framtiden egentligen, men Mick överraskade mig i år, säger den fyrfaldige världsmästaren Alain Prost i en exklusiv intervju med Sportbladet.

Foto: Alfredo Estrella / TT
Alain Prost

– Den avslutande delen av säsongen var väldigt imponerande och han körde med en stor press på sig. Bara det namnet gör att han har en enorm press på sig.

Schumacher vill vinna VM i Macau

Pappa Michael Schumacher vann sju VM-titlar i F1 mellan 1994 och 2004, han har flera av sportens rekord och körde över 300 GP för team som Jordan, Benetton, Ferrari och Mercedes.

– Mick är i början av sin karriär och vi ska inte döma honom efter vad som händer i Macau den här helgen, däremot blir det intressant att se honom i Formel 2, säger Alain Prost, som numera arbetar för Renault F1.

Du har själv varit framgångsrik och är kvar inom F1, vilka förväntningar har du på Mick Schumacher?

– I Formel 2 får vi se hur bra han är. Han har en bra chans där och och det vore otroligt roligt att få se honom i F1, både som förare men framförallt handlar det om den mänskliga sidan.

Prost vill se Mick Schumacher i F1

För ungefär fem år sedan åkte Mick och Michael Schumacher skidor i de franska Alperna. Michael föll illa på en sten och drabbades av svåra huvudskador. Han låg i koma under en lång period, men vårdas nu hemma. Hur illa skadad han är är det ingen utanför familjens innersta krets som vet.

Under den här tuffa perioden har 19-årige Mick gått från att köra go-cart till att inleda en satsning mot F1.

– Ser vi till den mänskliga sidan vore det fantastiskt att få se honom i F1, med tanke på den situationen som hans pappa befinner sig i måste Mick vara otroligt stark för att klara av att göra samma jobb, säger Alain Prost till Sportbladet.

– Jag är enormt imponerad. Den killen är verkligen på gång.

Foto: Manish Swarup / AP SCANPIX SWEDEN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Formel 3