Nilsson historisk i krossen

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

5–4 mot Finland, 9–1 mot Norge och nu 25–0 mot Danmark.

Sverige är bäst i norden – och Kim Nilsson är bäst genom tiderna i Sverige. I alla fall poängmässigt.

– Jag är stolt över det, säger Nilsson i Kanal 9 efter matchen efter att ha passerat Emelie Lindström i den totala poängligan.

Sverige gick rent genom sin grupp B i Innebandy-VM och vann alla sina matcher.

Mot Danmark blev det hela 25–0.

– Det här var en av de lugnare dagarna på jobbet, säger förbundskaptenen Mikael Hill efter matchen.

Slog poängrekord

Den svenske stjärnan Kim Nilsson stod för fyra mål och en assist och blev därmed historisk. 30-åringen har nu gjort flest poäng i de svenska landslagen någonsin.

– Vi får några snabba mål och sedan.. ja, 25–0. Självklart är jag stolt över att ha tagit rekordet, men det är kanske något man mer kommer tänka på efter karriären. Nu fokuserar vi på VM och att vinna här, säger Kim Nilsson efter matchen och säger att laget var beredd på hårdare motstånd.

– De var ju bra mot Finland så vi trodde att de skulle vara lite bättre. Men de orkade inte.

Efter sina två mål mot Norge igår tangerade han Emelie Lindströms rekord på 181 poäng – med dagens skörd har Nilsson nu alltså kommit upp i 186.

Gjort flera säsonger i AIK

30-åringen, som gjort flertalet säsonger i AIK – och frekvent tillhört poängligatoppen i Superligan – spelar den här säsongen för sin moderklubb FBC Kalmarsund som är nykomlingar i den högsta ligan.

I årets världsmästerskap har hittills svarat för sju poäng (6+1) på tre matcher.

Segern gör att Sverige spelar kvartsfinal på fredag klockan 18.00. Där får blågult vinnaren mellan Tyskland/Lettland och Slovakien.

– Jag tycker killarna ser pigga ut. Det är lätt att snacka om att man är revanschsugna, men jag tycker vi visar att vi är sugna. Grabbarna är taggade och även om det står ”hur-mycket-som-helst-noll” så fortsätter vi jaga mål, säger Mikael Hill.

Publicerad:

LÄS VIDARE