Bordtennis

Svensken pressade världsettan i Soc

SPORTBLADET

Det bjuds på fantastisk bordtennis i årets Soc.

Inte minst av Kristian Karlsson. Svensken pressade världsettan Xu Xin till skiljeset i åttondelsfinalen.

13 av de 20 högst rankade bordtennisspelarna i världen är på plats i Eriksdalshallen i Stockholm.

En som inte är så högt rankad, men som ändå i högsta grad bjöd publiken full valuta för entrépengen, är Kristian Karlsson – med stor säkerhet nästa stora stjärna på den svenska pingishimlen.

Karlsson höll spänningen vid liv ända in på mållinjen mot världsettan Xu Xin och hade sånär tagit sig vidare till kvartsfinal.

– Jag har successivt blivit bättre och känner mig i bra form. Även om jag förlorade kan jag ta med mig mycket från matchen, sade han.

Vände i femte set

Xu Xin öppnade starkast och när kinesen skaffade sig 3–1 i set och dessutom tog ledningen med 9–8 i femte var det få som trodde att Karlsson skulle kunna resa sig.

Svensken knöt näven, tog tre raka poäng, vann setet och till publikens stora jubel upprepade han samma bedrift i sjätte set.

– Publiken gav mig fantastiskt stöd, sade han.

I skiljeset steg förhoppningarna ytterligare när Karlsson tog ledningen på öppningsbollarna. Ett par felbeslut en bit in i skiljeset blev dock ödesdigra.

– Jag hade ett riktigt bra läge som jag missade och Xu fick några bollars försprång. Där hade jag kunnat täppa till. Ska man vinna skiljeset måste man spela prickfritt och det gjorde jag inte, sade Karlsson, som var nöjd med spelet men besviken över att han inte lyckades vinna.

Svensk dubbelmiss

Att det är en tuff konkurrens fick världssexan Dimitrij Ovtcharov, Tyskland, erfara då också han fick lämna arenan efter åttondelen. Kinesen Fang Bo vann med 4–2 i set.

Tidigare på dagen missade dubbelparet Pär Gerell och Jens Lundquist chansen att ta sig till semifinal. Trots fyra matchbollar blev det förlust med 11–13 i skiljeset mot Liang Jungkun/Fang Bo, Kina.

TT

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Bordtennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Bordtennis