Alpint

Kling: Lärde mig mycket av det

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Svenskan om priset efter succén

Kajsa Kling.
Kajsa Kling.

BEAVER CREEK. Hon grinade i en hel månad efter succésäsongen i fjol.

Nu har Kajsa Kling lärt sig att hantera pressen och går för Sveriges första VM-medalj.

– Jag vet att jag kan åka snabbt på mästerskap, säger 26-åringen.

Kajsa Kling har inga roliga minnen från Beaver Creek. I fjol var hon 45:a i störtloppet, 32:a i storslalom och körde ur i Super G just här i VM-backen. Men mycket har hänt sedan dess.

Redan helgen efter följde hon upp med att vara elva, åtta och sjua i Lake Louise och sedan kom karriärens hittills enda pallplats när hon var tvåa i St Moritz.

”Grinade en månad”

Förra säsongens framgångar hade dock ett pris.

– Det har alltid varit andra som stått i centrum, men i fjol var det plötsligt jag som fick massa uppmärksamhet. Det kom som en bomb och när säsongen var slut var jag helt färdig. Jag tror att jag grinade en månad i sträck, säger Kling och fortsätter:

– Men jag lärde mig mycket av det och vet vad jag ska vara förberedd på. I år tar jag mig tid och sätter mig ner och bearbetar det jag är med om lite eftersom och då kan jag slappna av.

Två dagar innan VM-premiären är det just ett avslappnat intryck som Kling ger. Hon är Sveriges enda fartåkare i VM och möter hela den samlade presskåren på landslaget hotell med ett leende och ett lugn.

– Jag känner mig mer trygg, det känns som att jag har mer koll. Jag har blivit vuxen, det kanske är det, säger Kling och skrattar.

– Även fast det är mästerskap vet jag att jag kan åka snabbt. Jag är inte säker på något sätt att jag ska göra resultat, men jag vet att om jag gör det jag ska kan det bli bra. Det känns skönt att ha med sig.

Går för revansch

I Sotji-OS var Kling på väg mot en medalj i Super G när hon gjorde en miss i slutet och körde ur. Nu hoppas 26-åringen, som var fyra i sista Super G-tävlingen inför VM, på revansch.

– Jag har ganska höga förväntningar. Skidåkningsmässigt vill jag åka som jag kan och jag ställer höga krav på mig själv. Det är klart att jag vill ha en medalj, men det krävs att jag gör mitt jobb, annars blir det ingenting, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint