Hammarbys lyft efter turbulensen

avStefan Holm

Vann igen inför storpublik: ”Den här stämningen är magisk”

Foto: Bildbyrån

Seger mot Bollnäs i onsdags, seger mot Sandviken under fredagen.

Guldtränaren Magnus Brodén har fått en drömstart i Hammarby.

– Alla har lyft sig och känner att vi måste skärpa till oss på träningar och matcher, säger tvåmålsskytten Ulf Einarsson efter 6-5-vinsten.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Brodén.

Mindre än två veckor har gått sedan Göran Rosendahl bestämde sig för att lämna tränarjobbet i Hammarby. Han ersattes av Magnus Brodén, som förde klubben till SM-guld 2013.

Mötet med Sandviken, som blev hans återkomst på Zinkensdamm, följdes av storpublik, 4 875 personer. De fick se Hammarby skaffa sig en 2-0-ledning i första halvlek, då snön vräkte ner över Södermalm, efter mål av Stefan Erixon och Jesper Jonsson.

Förre Bajen-anfallaren Patrik Nilsson reducerade, men Hammarby låg aldrig efter i målprotokollet. Det avgörande rycket kom vid ställningen 4-4, då Bajen svarade med två snabba mål.

– Det blev slumpartat, en väldigt speciell match. Synd att vi inte kan spela bandy efter isen, som båda lagen vill, när det kommer så mycket folk, säger Ulf Einarsson.

Tvingats sänka lönerna

Han bidrog med två mål, slog in 3-1 och styrde in bollen som gav 4-3.

– Det är inte varje dag jag gör två mål, så det är kul. Att jag gör mål med ett vänsterskott hände nog senast i pojklaget, säger Ulf Einarsson.

Han och de andra spelarna har tvingats sänka sina löner med 20 procent, men det är inget som påverkat spelet på isen. Veckans segrar mot Bollnäs och Sandviken imponerar.

”Unikt i bandy-Sverige”

Tränarbytet har gett energi, och spelarna hämtar kraft hos publiken.

– Alla har haft Magnus tidigare, så det var en smidig övergång. Vi är vana vid hans personlighet och vet hur han vill ha saker och ting. Vi har haft bra träningar och det är möjligt att vi har fått in lite energi. Visst, det har varit en tuff tid, men vi jobbar med att ha fokus på rätt saker. Det är problem med ekonomin i Hammarby, men vi har sådant som ingen annan har. Sådana här kvällar är unika i bandy-Sverige. Andra lag kanske också har en publik på 4 800 personer, men den här stämningen är magisk, säger Ulf Einarsson.

Magnus Brodén var djupt imponerad av spelarna efter matchen.

– Det är sjukt vilket jobb de lägger ner. Min del i det här är liten. Spelarna har förstått allvaret i när man byter tränare, att det är de som ska göra det. Det gör de verkligen i dag, säger den nygamle Hammarby-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy