Innebandy

Avslöjar: Succétränaren blir kvar i Dalen

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Brolin skriver nytt kontrakt

Här kommer en glad nyhet för överraskningslaget Dalen.

Succétränaren Jonatan Brolin blir kvar i klubben i tre år till.

– Det stämmer och det känns bra, säger Brolin till Sportbladet.

Dalen, som tippades i botten i SSL i år, har gjort en överraskande bra säsong och slåss om en slutspelsplats.

Faktum är att Dalen överraskat i flera år nu: ifjol fixade man nytt kontrakt trots att man var uträknade och de två åren innan dess gick man överraskande till SM-final, men förlorade båda.

”Känns väldigt bra”

Nu kan Sportbladet berätta att succécoachen Jonatan Brolin, 30, som är inne på sin tredje Dalen-säsong redan nu är överens med klubben om förlängt samarbete. Tränaren har skrivit på för tre nya år i klubben.

– Det känns väldigt bra, jag har alltid trivts bra i föreningen och blivit väl omhändertagen här, säger han och håller med om att Dalen överraskat i år.

– Solklart är det så. Men Dalen har alltid varit en underdog och det känns som att oavsett vad vi gör så räknar ingen med oss. Vi har under mina år här visat att vi kan mäta oss med de bästa, det är nästan så att vi är som bäst i matcherna mot topplagen. Vår främsta utmaning är att hitta jämnheten.

”Kan utmana alla”

Hur stor oreda kan ni ställa till med i fortsättningen?

– Det är så tajt i tabellen att det är svårt att säga. Men vi vet att vi känner oss bekväma oavsett vilka vi möter och vi kan utmana alla. Och givetvis vill vi spela slutspel. Vi fortsätter glida med och lever med känslan att vi håller på att bygga upp något riktigt bra.

Jonatan Brolin figurerar också i landslaget där han fanns med i en analysgrupp under VM 2012 i Schweiz och där han var läktarcoach, med uppdrag att scouta motståndarlagen, i VM i Göteborg nu i december. 

– Det är klart att det varit inspirerande att få den chansen, säger Brolin.

Är du en framtida förbundskapten?

– Det är klart man skulle vilja få den chansen, men det är det många som vill. Vi får väl se. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy