Granqvist bli Viasats nya hockeyexpert

SPORTBLADET

Ersätter Tornberg som analytiker

Erik Granqvist.

Han är känd som en av Sveriges mest skickliga målvaktstränare och hockeyanalytiker.

Nu blir Erik Granqvist, 42, expert i Viasat Hockey.

– Jag älskar att utbilda, analysera och inspirera, säger han till kanalens hemsida.

Sedan det blev klart att Johan Tornberg blir assisterande tränare i SHL-laget Örebro har Viasat Hockey letat efter en ersättare. Erik Granqvist, som gästat Viasat-studion tidigare, har varit sportchefen Per Nunstedts förstaval.

Nu är det klart att Granqvist tar en fast plats i studion.

– Jag är extremt laddad och förväntansfull inför mitt nya jobb. Hockeyallsvenskan blir hetare än någonsin och NHL har världens bästa spelare, säger Granqvist som lämnat Färjestad efter åtta säsonger.

Vunnit SM-guld

Erik Granqvist var själv med och tog SM-guld med Luleå 1996, som andremålvakt. Men det är som målvaktstränare och analytiker som han har gjort sig känd. Med FBK har han vunnit två SM-guld.

Förutom att ha jobbat med stjärnor som Jonas ”Monstret” Gustavsson, Henrik Karlsson och Ilja Bryzgalov har Granqvist även varit målvaktstränare i Tre Kronor.

”Står för ordet passion”

– Såväl Tre Kronor och Färjestad som ett antal NHL-målvakter har haft stor nytta av Eriks analysverktyg, så det känns väldigt fint att erbjuda samma skarpa hockeyöga till en betydligt bredare publik, säger Viasats sportchef Per Nunstedt om sin senaste värvning.

Programledaren Niklas Jihde på Twitter:

– Fantastiskt kul med Erik Granqvist som ny expert hos oss. Han står för ordet: Passion. Välkommen!