Svensk fördes bort i rullstol

SPORTBLADET

Fick smärtor i vaden på EM-maraton

Zürich. Här skördar den stentuffa maraton-banan på EM ett svenskt offer. 

Daniel Woldu bröt med knappt två mil kvar och fick föras bort i rullstol. 

Maratonbanan i Zürich tillhör de tuffaste någonsin i mästerskapssammanhang. Löparna springer en varvbanan fyra gånger och där tar man sig upp för en 1,7 kilometer lång stigning som Mustafa Mohamed jämförde med en lång Abborrbacken i Lidingöloppet.

Och den skördar sina offer. Svenske löparen Daniel Woldu gick ut optimistiskt och tog rygg på Mustafa Mohamed första fem kilomterna men sen rasade han igenom fältet. Vid 22 kilometer var han nästan sist i fältet och kort därefter bröt han loppet. Helt slut och med stora smärtor i vaden fick han behandling vid sidan av banan.

Mohamed knäcktes

Till och med ambulans tillkallades men det räckte med ispåsar på smärtande vader och rullstol till sjukvårdstältet till slut.

Även i ledargruppen kom väggen plötsligt. Marcin Chabowski ledde loppet i ensamt majestät under flera mil. Men efter 36 kilometer fick bryta med stora smärtor efter att ha överskattat sina egna krafter.

Mustafa Mohamed började maratonloppet mycket lovande men på tredje varvet knäcktes även han i backen. Han sprang i mål på 25:e plats.

– Jag är besviken. Jag fick problem med kramp i baksidan så jag kunde inte ut mig ordentligt, säger Muhamed till Sportbladet.
– Jag var orolig att behöva bryta, det var tufft, sätter jag mig nu kommer jag inte upp, säger han och får från mixade zonen.
Samtidigt passade svensken på att svenske guldmedaljören från i går, Meraf Bahta.

– Jättekul, jag fick rysningar. Det var hon värd!

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott