Alpina VM 2015

”Synd om dem som fick tävlingen förstörd”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

BEAVER CREEK. Först sågade Lara Gut VM-arrangören för att ”ingenting fungerade”.

Nu är även Aksel Lund Svindal kritisk.

– Det är synd om dem som får tävlingen förstörd, säger norrmannen efter störtloppet.

Efter bronset i damernas störtlopp var bronsmedaljören Lara Gut missnöjd. När schweiziskan fick frågan om vad hon tyckte var skillnaden mellan ett mästerskap i USA och Europa sågade hon VM-organisationen rejält.

– Vi väntar hela tiden, ingenting fungerar. Det är skillnaden mot Österrike och Schweiz. De är så vana. Här verkar de vilja göra allt perfekt, men i slutändan tror jag att vi behöver lite mer improvisation, sa hon.

”Ska självklart inte vara så”

Nu får arrangören ytterligare kritik. Aksel Lund Svindal tycker att gårdagens störtlopp borde ha flyttats på grund av vinden.

– Tiderna skiftade väldigt mycket på toppen. Innerhoffer er en sekund efter och det ska han självklart inte vara, säger Svindal som slutade sexa enligt Dagbladet och fortsätter:

– Det var länge snack om att flytta starten på grund av vinden. Nu ser det ut som att det stabiliserade sig, men för tävlingens skull kunde de kanske ha gjort det. Jag var bara en halvsekund efter, men det är synd om dem som får tävlingen förstörd där uppe.

Vinden i Beaver Creek har diskuterats tidigare under mästerskapet. Efter damernas Super G var Lindsey Vonn besviken på förutsättningarna.

– Det är inte 100 procent rättvist, sa hon då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpina VM 2015

Aksel Lund Svindal

Alpint