Laul: Här är min 08-drömelva

SPORTBLADET

Stockholmsfotbollen ser hetare ut än på över tio år.

Så när AIK, Djurgården och Hammarby har allsvenskt genrep under en och ­samma eftermiddag – vad passar bättre än att ta ut den stockholmska elvan från de tre konkurrentlagen?

Djurgården möter finska Kups på Lidingö­vallen 13.30, Hammarby tar emot norska Brann på Tele 2 klockan 14.00 och AIK har bjudit IFK Norrköping till Friends Arena en timme senare.

Djurgården letar efter svar på var de egentligen står, Hammarby vilken formation de ska gå in i allsvenskan med och AIK vill ha detaljerna på plats för att kunna prestera från start för omväxlings skull.

Ett genrep är inte avgörande för ­någonting men mot bakgrund av hur försäsongen sett ut för de tre lagen är jag övertygad om att samtliga skulle må väldigt bra av att lämna planen med en positiv känsla.

Det innebär nödvändigtvis inte seger, än viktigare är att det laget har bestämt på ­förhand fungerar.

Matcherna kommer mitt under ett landslagsuppehåll vilket gör att ett par ­nyckelspelare saknas, som AIK:s målvakt Patrik Carlgren och Djurgårdens lagkapten Emil Bergström. Dickson Etuhu och ­Alexander Faltsetas står över på grund av skador.

Reder ut konstigheterna

Jag ska inte ägna för mycket tid åt tre matcher som ännu inte är spelade, låt mig återkomma till dem efteråt i stället. Åtminstone den jag väljer att se vilket ­förmodligen blir AIK ­eftersom jag också vill ­spana in IFK Norrköpings genrep.

Jag har i stället roat mig med att plocka ut en ­stockholms-drömelva så här inför säsongen, vi får se om den ser ­likadan ut efter 30 omgångar.

Jag inser att den inte lär gå okommenterad förbi så låt mig klara av några frågor ­direkt:

Att Dickson Etuhu saknas helt ­beror på att han inte visat tillräckligt ännu, plus att det är frågetecken var han står. Att kapaciteten finns (eller fanns) är självklart men nu talar vi om nu. Han blir förstås en klar förstärkning om/när han hittar rätt.

Kennedy Bakircioglu hanterar en fri roll till höger lika bra som en fri roll till vänster. Jag tänker mig också att han och Nabil Bahoui kan växla kant en del.

Måns Söderqvists stora arbetskapacitet gör att han går före ­spelare som Mohammed Bangura, Amadou Jawo och Linus ­Hallenius.

I övrigt är det inga konstigheter: Kenneth Höie är given i målet, konkurrensen om ­högerbacksplatsen är inte mördande, ­Bergström och Karlsson är Stockholms­lagens två bästa mittbackar och ”Nisse” är ­”Nisse”.

Kan laget besegra Malmö?

Alexander Faltsetas går före Panos Dimitriadis som varit långtidsskadad, och Ebenezer Ofori går före Johan Persson som fortfarande har en del att bevisa på allsvensk nivå.

Henok Goitom var det namn jag skrev ner först.

Nej förlåt, den förste jag tog ut var förstås tränaren Nanne Bergstrand. Jag har största respekt för Pelle Olsson, och ­Andreas Alm har gjort mycket bra i AIK men båda saknar de titlar Nanne la beslag på för länge sedan.

Den stora frågan inför allsvenskan 2015:

Hade det här laget besegrat Malmö FF?

Det kan ni fundera på fram till avspark.

TRÄNARE: Nanne Bergstrand, Hammarby.

Bänk: Patrik Carlgren, AIK, Omar Colley, Djurgården, Panos ­Dimitriadis, AIK, Johan Persson, Hammarby, Daniel Berntsen, Djurgården, Amadou Jawo, Djurgården, Mohamed Bangura, AIK.

ARTIKELN HANDLAR OM