”Vi har tittat på Simon i många år”

SPORTBLADET

Mästarlaget har inlett jakten på Esplunds ersättare

Foto: Simon Jansson lämnar Edsbyn för Västerås?

Nyblivna mästarlaget Västerås har inlett jakten på Johan Esplunds ersättare.

Överst på önskelistan: Simon Jansson, Edsbyn.

– Vi har tittat på Simon i många år, säger klubbchefen Micke Campese.

Johan Esplund, 32, upplevde en magisk lördag, då Västerås besegrade Sandviken med 6-4 i Tele2 Arena. Bandyns störste bolltrollare fick sitt efterlängtade SM-guld, utsågs till Årets man under den följande bandygalan och fick ta emot priset av idolen Peter Forsberg.

Det mesta, för att inte säga allt, talar för att Esplund nu återvänder till Villa Lidköping efter två säsonger i Västerås, dit han hämtades från ryska Zorkij.

”Inte så stora förhoppningar”

Johan Esplund har sålt radhuset i Västerås och flickvännen Angelica Svensson jobbar redan delvis i Lidköping. När de nya ägarna tillträder flyttar de till sommarstugan i Sjötorp, sju mil norr om Lidköping.

– Vi får se vad som händer. Fram till den 31 mars är jag VSK-spelare. Jag ska ta ett beslut efter det, säger Esplund.

VSK, som hyllas på torget i Västerås i kväll, ser dock finalhjälten som förlorad.

– Vi hade ett snack på lördagskvällen och har inte så stora förhoppningar. Jag ska träffa Johan igen, men det känns som att han är på väg ut, säger Micke Campese.

Fem namn på listan

Klubbchefen har dock varit förutseende och redan kontaktat tänkbara ersättare. Inför nästa säsong hoppas Västerås kunna presentera landslagsspelaren Simon Jansson som nyförvärv. 24-åringen kommer från närliggande Köping och har sedan 2009 tillhört Edsbyn, som har förstärkt lagledningen med de legendariska bröderna Ola och Hans Elis Johansson.

– Simon är ett av fem namn på listan, och han står väldigt högt upp. Han är en jätteduktig spelare och självklart en av dem vi har tittat på i många år. Han skulle passa in hos oss, säger Micke Campese.

Har han fått ett konkret erbjudande att ta ställning till?

– Nej, inte i det här läget. Vi har haft en viss kontakt via telefon, men det har vi haft med de andra spelarna också.

Landslagsspelaren Johan Löfstedt är ett annat namn på VSK:s önskelista, men Vetlandas lagkapten har ett gällande kontrakt.

– Det blir svårt att få loss honom, säger Micke Campese.

Fotnot: Sportbladet har sökt Simon Jansson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM