Shiffrin överlägsen – men Hansdotter har fortfarande chansen

SPORTBLADET

Slalomcupen avgörs i sista tävlingen

ÅRE. Mikaela Shiffrin utklassade konkurrenterna.

Nu är kampen om slalomcupen så gott som avgjord.

– Jag ska försöka göra henne lite rädd i alla fall, säger Frida Hansdotter.

Frida Hansdotter har haft ledningen i slalomcupen hela säsongen. Men efter senaste tävlingen i Maribor tog Mikaela Shiffrin över den.

Nu har stjärnan ökat sin ledning ytterligare. Den nyblivna 20-åringen vann slalomen i Åre samtidigt som Hansdotter slutade sexa.

Nu skiljer det hela 90 poäng mellan svenskan och amerikanskan.

– Hon börjar väl bli ganska svårslagen. Hon utklassar oss och åker en dimension för sig själv. Jag gör en okej dag, den är inte toppen och jag strular mycket. Jag är besviken, säger Hansdotter.

”Ska göra henne rädd”

För att Hansdotter ska ta hem slalomcupen krävs nu att hon vinner världscuptävlingen i Meribel samtidigt som Shiffrin är bäst 16:e.

– Jag måste vinna och hon måste åka ur för sämre än 15 blir hon inte. Inte i den här formen, säger Hansdotter.

Känns det avgjort?

– Nej, man ska aldrig räkna bort det, men just nu åker hon i en klass för sig. Det krävs att hon gör ett jättemisstag, men det kan ju hända. Jag ska åka dit för att verkligen försöka göra henne lite rädd i alla fall.

”Kanske verkade 'cheezy'”

Shiffrin känner sig inte heller säker på segern.

– Det är coolt att ha konkurrensen med Frida. När många tjejer slåss om titeln blir det en katfajt och skitsnack bakom ryggen. Men Frida verkar väldigt öppen och det är en sund konkurrens. 90 poäng ledning är bra, men det finns alltid en chans att jag åker ur, säger hon.

Efter segern tog Shiffrin med sig leukemisjuka Emma Lundell upp på pallen som hon träffade för första gången när hon vann sin första världscupseger någonsin i Åre för tre år sedan.

– Det kanske verkade ”cheesy” eller som att jag vill få uppmärksamhet, men jag hoppas att det fick henne att le för det var fantastiskt att ha henne här och se mig tävla, säger Shiffrin.

Anna Swenn-Larsson blev näst bästa svenska på en nionde plats och Maria Pietilä Holmner slutade på 14:e.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint