”Jag är i bättre form än på länge”

SPORTBLADET

Dani Pedrosa är tillbaka där helvetet började.

Foto: AP

Efter ett år av skador.

Nu är Dani Pedrosa tillbaka – där helvetet började.

– Jag är troligen i bättre form än på länge, säger spanjoren.

Han kommer till Tysklands MotoGP-deltävling med en seger i ryggen, efter 392 dagar utan seger vann han USAs GP och en lång period av skador och rehabilitering var förbi.

– Efter olyckan på Sachsenring har det varit ett väldigt tungt och jobbigt år för mig. Jag har råkat ut för all världen olycka och ett bakslag följdes av ett till, säger spanjoren som nu är VM-fyra till motorsporttotal.

I fjol gick han upp i VM-ledningen efter Assen, men på ett regnigt Sachsenring vurpade han och skadade handen så illa att han tvingades hoppa över USAs GP. Strax före jul opererade han knät som han skadade på Phillip Island och i samband med testerna mars vurpade han igen och skadade knät.

Vurpade ifjol

Det var länge osäkert om han skulle kunna köra säspongspremiären, men han hann bli så frisk att han kunde köra tävlingen. Dag för dag, vecka för vecka och månad för månad har han förbättrat sig och nu känner han att han är återställd.

Lagom tills dess att serien är tillbaka på Sachsenring.

Där han vurpade i fjol, men han tidigare tagit tre segrar,

– Jag har gjort bra resultat där och har ett bra självförtroende. Jag är troligen i bättre form än på länge, säger spanjoren till motorsporttotal.

– Segern i USA var enormt viktig för mig och teamet. Den visade att vi gjort framsteg och att vi har det som krävs för att vinna lopp. Det finns inga garantier och våra konkurrenter kommer att köra bra och vill ha revansch.

”Gillar Sachsenring”

Då syftar han framförallt på de två Yamahaförarna i VM-toppen, Valentino Rossi och Jorge Lorenzo, samt VM-trean Casey Stoner. Men australiern har problem både med magen och revbenen.

– Jag gillar verkligen Sachsenring och jag är säker på att vi kan vara med och kämpa om segern, säger Dani Pedrosa.

Loppet körs på söndag, kvalet i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport