Eurosports julnöje: Sten, sax, påse

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Visar en kavalkad av udda saker”

Julhelgen förknippas normalt med idrotter som Premier League-fotboll, bandy och backhoppning.

Nu vill Eurosport ändra på det.

Under helgen satsar kanalen på sporter som längdhopp för hundar, Creative breaking och Sten, sax, påse.

– Vi hoppas att tittarna förstår att det är är något vi hoppas ska bli kul. Även fast vi hellre vill bli förknippade med andra sporter, säger Eurosport Sveriges tillförordnade vd Rasmus Winther.

Eurosport visar som vanligt junior-VM i ishockey, alpina världscupen, längskidor och andra mer normalt frekvent förekommande idrotter på svensk television. Men i jultablån har även en del mer besynnerliga program smugit sig in. Det som sticker ut mest är amerikanska mästerskapen i sten, sax, påse som du kan vaka in julafton med den 23 december på Eurosport 2.

”Kavalkad av udda saker”

– Det är en grej vi gör under julhelgen när vi visar en liten kavalkad av udda saker. Det finns också något som heter creative breaking, där folk tar sönder saker på knepiga sätt, säger Rasmus Winther.

Samtidigt som huvudkanalen satsar hårt på de största vintersporterna kablar Eurosport 2 även ut längdhopp för hundar under julhelgen.

”Gjort med glimten i ögat”

– Sportvärlden tar jullov så vi ser till att hitta det mest udda. Det finns självklart sporter vi hellre vill bli förknippade med, som Bundesliga, men vi har krasst sett inget emot att det under juldagarna visa lite nytt istället för att bara rulla repriser. Det här är gjort med glimten i ögat.

Ska du titta på sten, sax, påse?

– Absolut.

Publicerad: