Friidrott

Nossmys VM-chans regnade bort

Av: 

Tobias Österberg

SPORTBLADET

Kronberg fick VM-platsen

Philip Nossmy var snabbast på SM. Men i ösregnet blev tiden en tiondel för långsam.

Däremot fick tvåan Robert Kronberg, som klarade kvalgränsen i fjol, en VM-plats.

Den sista dagens SM-tävlingar i Malmö bjöd på flera spännande dueller, inte minst den på herrarnas 110 meter häck, där både Philip Nossmy och Robert Kronberg jagade resultat för att få vara med i friidrotts-VM i Berlin.

Nossmy vann duellen – och bröt därmed Kronbergs svit på tolv raka SM-guld. Tiden var utmärkt med tanke på förutsättningarna. Men i hällregnet blev det bara 13,72 och Nossmy fick ett guld, men ingen biljett.

– Tyvärr fick jag ingen ärlig chans i dag. Men jag bestämde mig tidigt för att gå för SM-guld, att det var det viktiga, säger Nossmy, som trots den lilla motgången log desto mer över medgången.

Förbundskapten Stefan Olsson hade efter loppet ett långt samtal med Robert Kronberg, mycket besviken silvermedaljör på 13,77. Men därefter fick han trots allt klartecken för mästerskapet, efter flera fina lopp under A-kvalgränsen i fjol.

– Just nu är jag väldigt nere, men det har ju inte med VM-platsen att göra, säger Kronberg.

– Jag känner att jag inte nått min fulla potential. Å andra sidan är VM en helt annan sak och det är där mitt fokus har varit hela säsongen.

Ett guld, ett silver och två säsongsbästa. Sjukamparen Jessica Samuelssons VM-form är på gång.

På måndagen blev det SM-guld i längdhopp, på 6,31 som är bara en centimeter från det personliga rekordet, och därefter ett silver på 100 m häck.

I helgen hann hon dessutom med säsongsbästa i kula (14,03), vilket räckte till en fjärdeplats.

– Formen är på väg uppåt, verkligen. Nu är det bara att finslipa den och jobba på tekniken, den blir alltid lite lidande när formen blir bättre, säger Jessica Samuelsson till TT.

I sjukampen i Berlin får hon sällskap av Lidingös Nadja Casadei, som blev åtta i längdhoppet (5,80) och nionde i kula (12,74) under SM-helge

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott