Efter tårarna: här är Klüfts tuffa dom

avJonatan Fast

SPORTBLADET

Carolina Klüft tvingas till sex månaders rehabilitering

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Carolina Klüft är lårskadad och tvingas till sex månaders rehabilitering. ”Men jag ska komma igen” säger hon.

Tårarna rann på Carolina Klüft efter lårskadan. Nu har domen kommit. Tre fästen i lårmuskeln är av och sex månaders rehabilitering väntar friidrottsstjärnan.

– Det känns oerhört tungt givetvis. Det här är den värsta motgången i min idrottskarriär, säger Carolina Klüft till Radiosporten.

Carolina Klüft ådrog sig lårskadan på Karlskronas GP i måndags när hon halkade på längdhoppsplankan. Gråtande och med stora smärtor lämnade hon arenan på bår. På onsdagseftermiddagen magnetröntgades storstjärnan i Stockholm. Nu har domen kommit. Lårskadan var allvarlig och innebär ett halvårs rehabilitering. Tre fästen i lårmuskeln gick sönder. Det betyder att Klüft inte tävlar i VM – samt att säsongen är över.

”Om några dagar kommer jag känna suget”

VM var säsongens stora höjdpunkt. Men i stället för att slåss om medaljer får nu längdhopparen Carolina Klüft rikta in sig på rehabilitering i sex månader – innan hon ens kan börja träna för fullt.

– Det är en otrolig otur att jag halkar på plankan och alla tre fästen släpper. Men nu vet jag vad jag har att rikta in mig på och jag ska komma igen, säger Klüft till Radiosporten.

Nu väntar operation

De första uppgifterna kring hur allvarlig skadan var handlade om vila i 6-8 veckors tid. Men dagens magnetröntgen visade något helt annat. Nu väntar operation och en lång väg tillbaka till världstoppen för Carolina Klüft.

– Om några dagar kommer jag känna suget igen och vilja visa vad jag verkligen går för som länghoppare. Men det är klart att det är tungt just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott