Poker

”Okej att festa under pokerturneringarna”

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Lina Olofsson om Eskilssons kritik mot pokerkulturen

Hans Eskilsson kritiserar pokerstjärnornas osunda leverne och vill se en seriösare inställning. Men han får inte medhåll från Lina Olofsson.

– Det vore dubbelmoral annars, säger hon.

Okej att festa Lina Olofsson tycker att spelare kan komma bakfulla till pokerturneringar – det är ju bolagen själva som står för festerna många gånger.
Okej att festa Lina Olofsson tycker att spelare kan komma bakfulla till pokerturneringar – det är ju bolagen själva som står för festerna många gånger.

Lina Olofsson är pokerbloggare på aftonbladet.se och även en framgångsrik pokerspelare själv. Tidigare har hon spelat mycket bridge.

Nolltolerans i annat kortspel

– Inom bridge finns det en nolltolerans kring att vara full när man spelar eller hur man får bete sig vid bordet, säger hon.

Men...

– Pokern är annorlunda och där finns inte alls sådana regler. Så länge inte det finns några vett- och etikettregler kring pokerbordet, det vill säga att förbjuda alkohol när man spelar så är det klart att det inte går att förbjuda det innan heller.

Hon fortsätter:

– Sedan, att man ska bete sig korrekt och enligt etikettregeln vid bordet, är en annan femma.

Skyldigheter finns

Hans Eskilsson sa i en intervju på Sportbladet Poker att stjärnorna borde uppträda seriöst med tanke på de lukrativa kontrakt de har med stora sponsorer. Att festa och vara bakis när turneringen startar tycker han är respektlöst mot sponsorn.

Lina Olofsson skriver under på att man har skyldigheter mot sin sponsor att göra sitt absolut bästa möjliga.

– Men i många fall innebär inte kontraktet att du ska prestera utan vara en marknadspelare och för mig kan det då lika gärna kvitta om man väljer att festa loss innan en ”turre” eller inte.

Bolag bakom festerna

Att festa är heller inte tabubelagt hos pokerbolagen, konstaterar hon.

– Sajten (bakom turneringen, reds anm) som håller i turneringen arrangerar ju gärna en hejdundrande fest dagen innan turneringen startar där de vill se sina proffs mingla runt och umgås. Så det blir lite dubbelmoral om man sedan skulle förbjuda dem att komma ”bakis”.

Hans Eskilsson sa i intervjun att han sett hur en del spelare klarat sig bra trots att de druckit alkohol, till och med under själva spelet. Lina Olofsson har sett samma fenomen många gånger.

– Jag stöter ofta på pokerspelare som säger att de spelar bättre bakfull eller med några järn i kroppen. Det kan man ju tycka vad man vill om men som sagt så länge det är okej att dricka och spela så dömer jag inte de som gör det.

Hon tillägger:

– Men samtidigt så respekterar jag verkligen de som säger att de ska gå hem tidigt inför en stor turnering och ger dem all cred för det.

Klicka på blålänken under bilden på Lina Olofsson, ”Många beter sig...”, för att läsa Hans Eskilssons kritik.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker